10:53 16.03.2021

Лише 20% ЛГБТ-підлітків почуваються у безпеці в школі - дослідження

2 хв читати
Лише 20% ЛГБТ-підлітків почуваються у безпеці в школі - дослідження

80% ЛГБТ-підлітків не почуваються у безпеці в школі, свідчать результати Національного дослідження шкільного середовища в Україні.

"Дослідження говорить, що школа на сьогодні не є безпечним середовищем для навчання таких дітей. Лише 20% ЛГБТ-учнів сказали, що у школі почуваються у безпеці. Всі інші почуваються у школі небезпечно, некомфортно", - зазначила координатор дослідження в Україні Марина Шевцова на прес-конференції у вівторок.

Зокрема, через свою сексуальну орієнтацію небезпечно та некомфортно почувається 43% опитаних, майже 40% - через вагу або розмір тіла, майже 30% піддаються цькуванню через гендерну ідентичність або експресію.

У зв'язку з цим, майже 30% дітей уникають того, щоб заходити у вбиральні у школах, 20% - бояться відвідувати їдальню, майже половина таких учнів уникають шкільних заходів, майже 40% ЛГБТ-учнів протягом місяця перед дослідженням хоча б один раз не пішли до школи через острах за себе.

Майже 70% таких учнів чують гомофобні висловлювання на свою адресу, а найчастіше вони чують їх у присутності вчителів або шкільної адміністрації. 67% таких учнів чули гомофобні висловлювання від співробітників школи.

Майже 30% таких дітей стикаються з різними формами фізичного насильства через свою сексуальну орієнтацію, і 28% - через гендерну експресію.

Крім того, половина ЛГБТ-учнів страждають від кібербулінгу у соцмережах та месенджерах.

Зокрема, 60% таких дітей сказали, що у них у школі немає жодного відповідального дорослого, до якого вони могли б звернутися з вищезазначеними проблемами.

Дослідження проводилося з травня до вересня 2020 року в усіх областях України. У ньому взяли участь 1 743 підлітки віком від 13 до 18 років. Умовою участі у дослідження було навчання в українських школах протягом 2019-2020 років, а також ідентифікація респондентів як лесбійок, геїв, бісексуалів або не гетеросексуальних людей і людей із трансгендерною ідентичністю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА