08:11 12.03.2021

Таїланд відклав вакцинацію препаратом AstraZeneca через ризики

1 хв читати
Таїланд відклав вакцинацію препаратом AstraZeneca через ризики

Уряд Таїланду скасував заплановані на п'ятницю щеплення вакциною від коронавірусу AstraZeneca після повідомлень про можливі наслідки в Європі, повідомило міністерство охорони здоров'я країни.

Використання препарату компанії AstraZeneca призупинено в масштабах всієї країни.

Раніше повідомлялося, що органи охорони здоров'я Данії і Норвегії призупинили вакцинацію препаратом AstraZeneca  як запобіжний захід, поки вивчається виникнення тромбів у людей, які отримали вакцину.

Проте, напередодні Європейське агентство лікарських засобів (EMA) заявило, що вакцинація препаратом AstraZeneca не підвищує ризик виникнення тромбів, застосування вакцини можна продовжувати. "Позиція комітету EMA з питань безпеки (...) полягає в тому, що користь вакцини продовжує переважувати її ризики, і вакцину можна продовжувати використовувати, поки триває розслідування за фактами тромбоемболії", - йдеться в заяві EMA.

З аналогічною заявою виступило МОЗ Канади, "обізнане про повідомлення щодо небажаних явищ в Європі після імунізації вакциною AstraZeneca, і хотіло би запевнити канадців, що переваги вакцини, як і раніше, переважують її ризики".

Про початок виробництва в Японії вакцини від AstraZeneca оголосила японська компанія Daiichi Sankyo.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА