11:40 01.03.2021

Держслужбовці не говорять про харасмент, вони просто йдуть із держслужби - голова НАДС

1 хв читати
Держслужбовці не говорять про харасмент, вони просто йдуть із держслужби - голова НАДС

Голова Національного агентства України з питань державної служби Наталія Алюшина заявляє, що державні службовці не говорять про харасмент, а просто звільняються з державної служби.

"У 2018 році ми здійснювали дослідження - є цькування на державній службі, зокрема булінг, мобінг, харасмент. У рамках цього масштабного всеукраїнського опитування ми дійшли висновку, що 66,6% осіб, які пройшли опитування, зазнавали цькування. Але найважливіше, що люди нікуди не зверталися", - сказала Алюшина в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За її словами, результати опитування засвідчили, що 1-2% зверталися в профспілки, не більше ніж 2% - до суду, а переважна більшість нікуди не зверталася.

"Також є фактом, що переважна більшість, близько 60%, людей ідуть з держслужби в перший рік роботи. Тобто перший рік на державній службі має надзвичайну плинність, а ті, хто залишається, - вони зростають у системі. Що стосується питання харасменту, то люди про це не говорять, вони цього соромляться. Вони просто йдуть з державної служби", - додала Алюшина.


Повний текст інтерв'ю з Алюшиною оприлюднено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна"

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА