19:25 15.02.2021

В Україні почалося практичне навчання мобільних бригад для імунізації від COVID-19 вакцинами Pfizer/BioNTech і AstraZeneca

2 хв читати
В Україні почалося практичне навчання мобільних бригад для імунізації від COVID-19 вакцинами Pfizer/BioNTech і AstraZeneca

В Україні з 15 лютого розпочався другий етап навчання серед мобільних медичних бригад, які будуть проводити вакцинацію від COVID-19 - практичне навчання мобільних бригад для імунізації від COVID-19 вакцинами Pfizer/BioNTech і AstraZeneca, повідомляє Центр громадського здоров'я (ЦГЗ).

Відповідно до прес-релізу ЦГЗ, який проводить тренінги спільно з Бюро ВООЗ в Україні, перший етап - онлайн-тренінги - деякі з членів мобільних бригад вже пройшли.

До кінця тижня практичні заняття пройдуть як мінімум по дві мобільні бригади з кожної області.

"Одна мобільна бригада з області вивчить спосіб використання, введення і особливості роботи з вакциною Pfizer / BioNTech, друга - з AstraZeneca. Це дозволить оперативно запустити процес імунізації проти COVID-19 у всій Україні, як тільки доставлять вакцину", - уточнює ЦГЗ.

Під час навчання медпрацівники отримають, зокрема, рекомендації з консультування до і після вакцинації, інформацію про те, як вводити вакцину (для кожного виробника окремо), як розраховувати потребу у вакцині і ін'єкційних матеріалах, як безпечно утилізувати використані ін'єкційні матеріали.

Також медпрацівники отримають інформацію про надання екстреної невідкладної допомоги в разі потреби.

Мобільна бригада складатиметься з лікаря, двох медсестер, реєстратора і водія.

Як повідомлялося, згідно з дорожньою картою, на всіх етапах вакцинальної кампанії проти COVID-19 в Україні буде створено близько 600 мобільних бригад. Нині в Україні вже сформовано близько 350 мобільних бригад.

МОЗ планує почати вакцинацію проти COVID-19 з використанням двох вакцин - виробництва Pfizer/BioNTech (117 тис. доз, які будуть отримані в рамках механізму COVAX) і AstraZeneca (1 млн доз за прямими закупівлями за кошти державного бюджету та 2,2-3,7 млн доз, отриманих у рамках COVAX).

Вакцина AstraZeneca - це векторна вакцина, розроблена Оксфордським університетом та британсько-шведською компанією AstraZeneca. Ця вакцина повинна вводитися двома дозами з інтервалом у 28 днів. Вакцина може зберігатися до шести місяців при температурі від +2 до +8С.

Вакцина Pfizer-BioNTech - це мРНК-вакцина, розроблена німецькою біотехнологічною компанією BioNTech спільно з американським фармакологічним концерном Pfizer. Дві дози вакцини вводяться з інтервалом у 21 день. Вакцина вимагає температури зберігання не менше -70 C, після розморожування може зберігатися 5 днів при температурі +2 до +8 С.

У рамках глобальної ініціативи COVAX Україна отримала підтвердження про постачання 16 млн доз вакцини різних виробників.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за добу обстріляли Середину-Буду, Дружбу, 34 прикордонні села і селища в Сумській і Чернігівській областях, є поранений

Партнери бояться програшу Росії у війні - Зеленський

Результатом Саміту миру має стати комюніке лідерів - Зеленський

Росіяни не дійшли в Харківській області до основних ліній оборони - Зеленський

УЗ повідомила про навмисний підпал релейної шафи на Одещині

Український Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими готовий до обмінів із РФ у будь-який момент

Унаслідок ворожих обстрілів поранено п'ятеро людей у Михайлівці Донецької області - ОВА

У Києві демонтували Десятинний храм УПЦ (МП) на території Національного музею історії України

Палата представників США ухвалила законопроєкт про безперебійне постачання зброї Ізраїлю

Російські війська за добу 438 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА