21:47 10.02.2021

ДЕЦ готовий провести процедуру реєстрації вакцини від COVID-19 за 5 днів

1 хв читати
ДЕЦ готовий провести процедуру реєстрації вакцини від COVID-19 за 5 днів

Державний експертний центр МОЗ (ДЕЦ) підготував процедуру для реалізації нового механізму реєстрації вакцини від COVID-19 протягом п'яти днів.

Як повідомили в прес-службі ДЕЦ з посиланням на директора центру Михайла Бабенка, процедура розроблена для реалізації ухваленої 8 лютого постанови, що дозволяє провести зареєструвати вакцину для екстреного медичного використання.

"Ми готові працювати всім Центром, щоб провести необхідні експертизи і надати мотивований висновок про можливість реєстрації першої в Україні вакцини від COVID -19 протягом п'яти днів", - зазначив Бабенко.

Він наголосив, що постанова уряду №95, яка дозволяє провести реєстрацію вакцин для профілактики COVID-19 під зобов'язання для екстреного медичного застосування набула чинності 10 лютого.

Бабенко уточнив, що ДЕЦ розробив відповідні внутрішні інструкції, накази, проекти договорів і процедури взаємодії підрозділів для проведення перевірки та експертної оцінки відповідно до вимог нової постанови Кабміну.

Як повідомлялося, Фармкомпанія АТ "Лекхім" (Київ), що представляє в Україні китайського виробника вакцин компанію Sinovac Life Sciences Co. Ltd, подала в ДЕЦ заявку на реєстрацію вакцини від коронавірусної інфекції CoronaVac.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА