15:40 31.01.2021

Акції на підтримку опозиціонера Навального відбулися в містах Центральної Росії

4 хв читати
Акції на підтримку опозиціонера Навального відбулися в містах Центральної Росії

У містах Центральної Росії акції на підтримку Навального в неділю зібрали менше учасників, ніж 23 січня, передають кореспонденти "Інтерфаксу".

Так, в Тулі у сквер Пам'яті жертв політичних репресій цього разу прийшли кілька десятків людей. Після перевірки документів деяких учасників було затримано для з'ясування особи. На місці проведення акції було помічено голову відділення "Яблука" Володимира Дорохова, якого поліцейські перепровадили в службовий автомобіль.

У Курську учасники акції пройшли від площі Перекальського в бік Червоної площі. Їх супроводжували співробітники правоохоронних органів. Присутніх через гучномовці інформували про те, що акція несанкціонована і просили розійтися.

Дитячий омбудсмен у Курській області Наталія Листопадова зазначила, що дітей серед присутніх не було.

У Воронежі учасники мітингу зібралися на вулиці Плеханівській, пройшли до облдуми, звідки попрямували до Воронезького державного університету, а потім до кінотеатру "Пролетар".

У свою чергу, Воронезький штаб Навального в телеграм-каналі повідомив про 70 затриманих учасників акції.

У Смоленську хода на підтримку опозиціонера відбулася від вулиці Жовтневої революції в напрямку кінотеатру "Современник". Акцію не було узгоджено з міською владою.

Володимирський штаб Навального провів ходу від Соборної площі в бік Театральної площі. Координатори штабу також повідомляють про затримання учасників мітингу, зокрема і активістів руху.

В Орлі прихильники Навального зібралися біля площі Леніна. Акція пройшла мирно, без провокацій і ексцесів.

Як повідомляє телеграм-канал "Бєлгород №1", головного редактора якого Володимира Корнєва напередодні суд заарештував на три доби за організацію несанкціонованої акції 23 січня, до місць передбачуваного збору учасників сьогоднішньої ходи були стягнуті сили правоохоронців.

"Силовики оточили нечисленних протестувальників біля входу в парк", - повідомляв телеграм-канал.

Людей просили розійтися. Тих, хто не захотів залишати місце збору, затримували. Через годину після призначеного організаторами початку ходи біля парку залишилися лише журналісти і поліцейські.

"Провокацій з жодного боку не було, жорстких затримань теж. Все пройшло спокійно", - повідомляє телеграм-канал.

У Тамбові також пройшла акція, незважаючи на затримання всіх співробітників місцевого штабу Навального перед її початком. Затримання учасників почалися після закінчення ходи.

У Рязані учасники акції зібралися на площі Перемоги. Напередодні адміністрація міста повідомила, що рух транспорту площею Перемоги та навколишніми вулицями буде призупинено з 10 години до особливого розпорядження. Автомобілістів також попросили не паркувати на цих вулицях особистий транспорт.

Площа Перемоги була оточена співробітниками правоохоронних органів. Також наряди поліції контролювали й інші міські площі, зокрема Театральну та Леніна.

До маніфестантів через гучномовець звернулися представники поліції з попередженням, що проведений захід не узгоджено і його учасників може бути затримано.

Із площі Перемоги учасники акції попрямували на площу Леніна. Однак шлях до неї перекрили поліцейські. Хода повернула у зворотний бік, але силовики заблокували і його. В результаті люди виявилися заблоковані на ділянці між будинком художників і Академією ФСВП. Відбулися затримання деяких учасників незаконної акції, спецзасоби при цьому не застосовувалися.

Через годину учасники акції почали розходитися. Рух транспорту площею Перемоги до цього часу було знову запущено.

У Калузі неузгоджена акція опозиції пройшла на площі Перемоги. Як повідомив місцевий штаб команди Навального в телеграм-каналі, в результаті акції затримано понад 50 осіб.

Учасники акції в Ярославлі мали зібратися на площі Праці, проте поліція оточила це місце. У підсумку ярославці зібралися на площі Юності, звідки рушили в бік Радянської площі, але поліція перегородила шлях на підступах до вулиці Кірова, люди пішли вулицею Ушинського в Бутусовський парк.

Штаб Навального в Ярославлі повідомив про понад 30 затриманих, зокрема про затримання заступника координатора штабу Олександра Смирнова.

У Костромі учасникам акції також не вдалося пройти до місця збору - на Сусанінську площу, оскільки її заблокувала поліція. Люди почали збиратися біля пам'ятника Сусаніну, потім вони пішли до фонтану на Радянській площі, далі центральними вулицями Костроми. Біля універмагу відбулися затримання.

У Липецьку, за даними місцевого штабу Навального, ходи як такої не вийшло. Співробітники правоохоронних органів на самому початку заходу провели затримання і зуміли розсіяти колону учасників на дрібні групи.

Далі від площі Перемоги і до площі Петра Великого люди йшли невеликими групами. Дві площі міста - Петра Великого і Соборна - були перекриті співробітниками силових відомств.

Інформації про кількість учасників акцій місцеві органи влади та правоохоронні органи в регіонах Центральної Росії не повідомляють. Також в поліції поки що не надали даних про кількість затриманих.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок ворожих обстрілів Вовчанська одна людина загинула, троє поранені

У Харківській області 20 травня оголошено Днем жалоби

Велика Британія передала Україні 80 ракет ППО, понад 1 млн боєприпасів, дрони та системи розмінування

На фронті найскладніша ситуація на сіверському напрямку, на краматорському і придніпровському атак стало менше

Окупанти завдали удару по Тягинці Херсонської області, поранено місцеву жительку

Графіки погодинних відключень введуть для всіх регіонів України в понеділок

ЗС України за минулий тиждень зміцнили позиції на Харківщині та ефективно протистоять ворогу під Часовим Яром

ЄС уважно стежить за ситуацією навколо приземлення вертольота президента Ірану - Мішель

ВИБУХ В ОДЕСІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Окупанти обстрілювали Марганецьку та Мирівську громади, а також громади Криворіжжя, є поранена

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА