11:18 23.12.2020

Маск декілька років тому пропонував голові Apple Тіму Куку обговорити купівлю Tesla

2 хв читати
Маск декілька років тому пропонував голові Apple Тіму Куку обговорити купівлю Tesla

 Голова Tesla Inc. Ілон Маск звертався до головного виконавчого директора Apple Inc. Тіма Кука з пропозицією обговорити можливість купівлі Tesla, коли виробник електромобілів був на межі краху через великі витрати на випуск Model 3.

"У найважчі дні реалізації нашої програми Model 3, я звертався до Тіма Кука з пропозицією обговорити можливість того, щоб Apple купила Tesla (за одну десяту нашої поточної вартості)", - написав Маск у Twitter.

Голова Apple, однак, відмовився від зустрічі, сказав Маск.

Раніше цього тижня в ЗМІ з'явилися повідомлення про те, що Apple просунулася вперед у розробці самокерованих автомобілів і планує до 2024 року випустити пасажирський автомобіль із використанням власної проривної технології виробництва акумуляторних батарей.

"Дивно, якщо це правда", - написав Маск, кажучи про автомобіль Apple.

Бренд Tesla вибудований навколо виробництва високотехнологічних автомобілів й обіцянок швидкого впровадження технологій самокерованих автомобілів. Поява самокерованого електромобіля від Apple може означати для Tesla більш жорстку конкуренцію порівняно з традиційними автовиробниками, пише The Wall Street Journal.

Apple розпочала роботу над проектом розробки власного автомобіля - Project Titan - у 2014 році, про що стало відомо на початку 2015 року. Керівником проекту є Даг Філд, давній топ-менеджер Apple, який залишав компанію на п'ять років заради роботи в Tesla, де він курирував розробку Model 3. У 2018 році Філд повернувся в Apple і почав працювати в компанії над проектом автомобіля.

Проблеми з випуском седанів Model 3 виникли у 2018 році. Tesla довгий час не могла вивести виробництво цієї моделі на повну потужність через відсутність необхідного обладнання, що призвело до суттєвого зростання витрат компанії.

Чутки про можливу співпрацю Apple і Tesla неодноразово виникали в Кремнієвій долині. Під час засідання акціонерів Apple один з інвесторів сказав Куку, що хотів би, щоб компанія придбала Tesla. Ці слова були зустрінуті сміхом та оплесками, пише WSJ.

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДТЕК за тиждень відновив електропостачання у трьох областях для 112 тис. абонентів

На місці пожежі в Кропивницькому виявлено тіло одного загиблого - голова ОВА

Стано: Боррель проти участі представників ЄС у церемонії інавгурації Путіна

У Кропивницькому пожежа на підприємстві, інформація про постраждалих уточнюється - ДСНС

В Україні очікуються нічні заморозки на поверхні ґрунту

ГУР про скупчення РФ угруповання військ на північному напрямку: Все відомо, опрацьовуються необхідні дії та рішення з боку України

Фон дер Ляєн за підсумками зустрічі з Макроном і Цзіньпінем: Сподіваємося, що Китай використає свій вплив на Росію, щоб покласти край війні

У Києві станція метро "Поштова площа" працює у звичайному режимі, ризиків підтоплення немає - КМДА

ГУР про навчання РФ: Ядерний шантаж - стабільна практика режиму Путіна

Унаслідок нічних авіаударів по Золочеву Харківської області постраждали три людини - прокуратура

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА