15:04 17.12.2020

Реальна завантаженість реанімаційних ковідних ліжок у Харкові, Львові та Одесі становить 74-93% - KSE

2 хв читати
Реальна завантаженість реанімаційних ковідних ліжок у Харкові, Львові та Одесі становить 74-93% - KSE

У Харкові, Львові та Одесі реальна завантаженість реанімаційних ліжок для пацієнтів із COVID-19 становить 74-93%, вважають експерти Київської школи економіки (KSE).

"Ми подивилися на кожну лікарню для пацієнтів із COVID-19, але ми подивилися, чи справді це лікарня, куди госпіталізують потік пацієнтів, чи лікарня для крайнього випадку. Ми виключили медзаклади для дітей, психоневрологічні лікарні, госпіталі ветеранів, де ми розуміємо, що немає потужної команди для лікування COVID-19, так ми отримали основні лікарні, куди госпіталізують пацієнтів із COVID-19. Ми побачили, що з великих міст тільки в Дніпрі ситуація переважно контрольована і лікарні серйозно не завантажені", - описав ситуацію керівник центру економіки охорони здоров'я KSE, екс-заступник міністра охорони здоров'я Павло Ковтонюк під час щотижневої презентації результатів досліджень KSE.

За даними KSE, фактична завантаженість реанімаційних ліжок у ковідних лікарнях Харкова становить 92,78%, тоді як офіційна - 55,85%, у Львові - 74,27% (офіційна - 51,74%), в Одесі - 74% (офіційна - 39,5%).

При цьому фактична завантаженість реанімаційних ковідних ліжок у Києві становить 66,57% (офіційна - 55,69%), в Дніпрі - 28,49% (офіційна - 27,91%). За словами Ковтонюка, в чотирьох з п'яти лікарень, куди фактично госпіталізують пацієнтів із COVID-19, всі реанімаційні ліжка завантажені, а в одній лікарні не завантажене жодне реанімаційне ліжко.

Він зазначив, що під час оцінки ситуації з COVID-19 й ухвалення рішень не можна орієнтуватися на показники завантаженості ліжок.

"Ми наполягаємо на тому, що орієнтуватися на завантаженість ліжок під час ухвалення рішень не можна. Незважаючи на те, що загалом цифра може бути низькою, але це може створити критичну ситуацію в конкретному місті, де людям потрібні ліжка. Сьогодні в Одесі, Львові, Харкові , ситуація наближається до критичної", - сказав Ковтонюк.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА