08:37 17.12.2020

Чотирьох поліцейських судитимуть за перевищення повноважень

2 хв читати

Офіс Генерального прокурора України направив до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох поліцейських за обвинуваченням у перевищенні службових повноважень, повідомила прес-служба Офісу Генпрокурора.

"Прокурорами Офісу Генпрокурора направлено до суду обвинувальний акт щодо двох співробітників патрульної поліції і двох співробітників слідчого підрозділу одного з райвідділів поліції Головного управління Нацполіції в Одеській області. Патрульні обвинувачуються в перевищенні службових повноважень, поєднаному із застосуванням насильства (ч. 2 ст. 365 КК Україна), двоє слідчих - у катуванні (ч. 2 ст. 127 КК України)", - сказано в повідомленні.

За даними слідства, патрульні затримали громадянина за підозрою в керуванні транспортним засобом у стані сп'яніння. При цьому поліцейські застосували до нього фізичну силу, явно не співставну з тяжкістю адміністративних правопорушень і поведінкою водія. Затриманому нанесені тілесні ушкодження, які в результаті призвели до його інвалідності.

"Надалі слідчий і керівник слідчого підрозділу райвідділу поліції навмисно кілька годин перешкоджали транспортуванню потерпілого, який перебував у вкрай важкому стані і вимагав негайного хірургічного втручання, з районної в обласну лікарню. Свої дії поліцейські аргументували тим, що їм необхідно відібрати зразки крові для з'ясування, чи був потерпілий у стані сп'яніння. При цьому лікарі повідомили правоохоронцям, що аналіз зроблено в присутності слідчого і алкоголю не виявлено", - додали в прес-службі.

Разом із тим, правоохоронці спочатку не дозволяли лікарям вивезти потерпілого з реанімації, а потім не випускали автомобіль швидкої допомоги за межі районної лікарні. Потім із застосуванням фізичної сили, вони витягли постраждалого з машини швидкої допомоги, завдали йому кілька ударів, наділи наручники і затягли назад до лікарні, вимагаючи від лікарів повторно взяти кров для аналізу.

"Такі дії слідчих були кваліфіковані як катування через тривалість і вкрай важкий стан потерпілого", - підсумували в Офісі генпрокурора.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА