09:00 05.12.2020

Штаб Трампа витратив близько $ 9 млн на перегляд підсумків виборів

2 хв читати

Виборчий штаб чинного президента США Дональда Трампа витратив близько $ 9 млн на спроби оскаржити результати виборів глави держави в судах деяких штатів, повідомляє Reuters з посиланням на звіт штабу.

Згідно зі звітом, витрачені в період з 15 жовтня до 23 листопада $ 8,8 млн класифікуються як витрати, пов'язані з "перерахунком".

Найбільше штаб витратив на оплату часткового перерахунку голосів у Вісконсині - $ 3 млн, що в результаті збільшило лідерство демократа Джо Байдена на 87 голосів.

Майже $ 2,3 млн пішло на юристів і консультантів. Один із юристів штабу Дженна Елліс за свою роботу протягом листопада отримала $ 30 тис. Ще $ 2,2 млн пішло на рекламні повідомлення, зазначає агентство.

Вибори президента США відбулись 3 листопада. Офіційні підсумки виборів поки не оголосили, однак провідні американські ЗМІ вже віддали перемогу демократу Джо Байдену. За даними CNN, він набрав 306 голосів вибірників, Трамп - 232 голоси. Для перемоги було необхідно отримати мінімум 270 голосів.

Штаб Трампа не визнав результатів виборів і заявив про масштабні махінації. Після цього команда республіканця зажадала перерахунку голосів у деяких штатах США. Проте після перерахунку перевага все одно залишилася за Байденом, причому він навіть збільшив відрив від суперника.

Низка штатів, таких як Невада, Мічиган, Арізона і Вісконсин, відхилили позови з вимогою визнати Трампа переможцем на виборах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА