07:39 05.11.2020

Українські агровиробники отримали нові можливості для експорту в Узбекистан

2 хв читати
Українські агровиробники отримали нові можливості для експорту в Узбекистан

Рада експортерів та інвесторів при Міністерстві закордонних справ України провела відеоконференцію за участю української та узбецької сторін з метою ознайомити українських експортерів з можливостями розвитку свого бізнесу в Узбекистані через біржові механізми, повідомила прес-служба МЗС.

"В умовах нестабільності традиційних ланцюжків торгівлі, викликаних COVID-19, Україна готова стати надійним контрибутором продовольчої безпеки в Узбекистані та інших країнах Азії", - сказав заступник міністра МЗС Дмитро Сеник.

Він переконаний, що встановлення прямих зв'язків між українськими агровиробниками і представниками Узбецької республіканської товарно-сировинної біржі - це крок до довгострокового взаємовигідного співробітництва і насичення узбецького ринку якісною та конкурентною українською продукцією.

Представники Узбецької республіканської товарно-сировинної біржі повідомили, що українські компанії можуть скористатися новими преференціями для участі в біржових торгах в Узбекистані. Зокрема, для нерезидентів-продавців борошна, масла, цукру і пшениці спрощується процес акредитації - зараз необхідно надавати тільки заяву-акцепт. Вводиться також участь у торгах без заставного забезпечення. Раніше застава становила до 10% від суми угоди. Нові правила діятимуть до квітня 2021 року.

Учасники обговорили інші нововведення в біржових відносинах в Узбекистані. Зокрема, Державний митний комітет Узбекистану забезпечуватиме розрахунки митних платежів за угодами, укладеними через закордонні торговельні майданчики біржі, виходячи з цін, зазначених в угодах. Крім того, оператор залізничної мережі АТ "Узбекистон Темір йуллари" здійснюватиме перевезення згаданих товарів за укладеними через біржу угодами із зарубіжними партнерами з використанням внутрішніх тарифів на залізничні перевезення.

"Новий порядок участі в торгах на біржі відкриває для українських агровиробників нові можливості для експорту в Узбекистан", - зазначив Сеник.

Джерело: https://mfa.gov.ua/news/dmitro-senik-ukrayinski-agrovirobniki-otrimali-novi-mozhlivosti-dlya-eksportu-v-uzbekistan

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА