20:08 12.10.2020

В Англії вводять триступеневу систему обмежень боротьби з COVID-19

2 хв читати
В Англії вводять триступеневу систему обмежень боротьби з COVID-19

Прем'єр Великої Британії Борис Джонсон у понеділок оголосив про створення в Англії трирівневої системи обмежень через коронавірус.

За його словами, перший містить основні заходи, зокрема введення комендантської години з 22:00 і заборону на зібрання понад шести осіб.

Другий етап - високий рівень готовності - охоплюватиме ті території, де вже введені певні заходи, і дозволить запобігти зустрічі всередині домогосподарств - з сусідами або родичами. При цьому заборона на зібрання понад шість осіб діє в цьому випадку, як у приміщеннях, так і на вулиці.

Джонсон додав, що цей етап вже введений в графствах Ноттінгемшир, Східний і Західний Чешир і в районі Хай-Пік графства Дербішир.

Третій етап, за словами Джонсона, - дуже високий рівень готовності. Його будуть вводити в тих регіонах, де стрімко зростають темпи поширення коронавірусної інфекції і де Національна служба охорони здоров'я Великої Британії може виявитися "під нестерпним тиском". Відповідно до цього етапом у регіонах закривають паби, бари, а також вводиться заборона на зібрання в приміщеннях і приватних садах.

Прем'єр заявив, що цей рівень вводиться в Ліверпулі. За його словами, розпорядження про закриття надійде в спортивні зали, центри дозвілля, букмекерські компанії і казино. Закриваються бари та паби в разі, якщо вони не можуть працювати як ресторани. За повний пакет заходів відбудеться голосування в парламенті.

Глава британського уряду зазначив, що кількість випадків коронавірусу за останні три тижні зросла в країні в чотири рази. Крім того, за його словами, кількість госпіталізованих пацієнтів з COVID-19 вища, ніж коли в країні вводили карантин.

При цьому він наголосив, що вводити другий загальнонаціональний карантин не буде вірним курсом дій.

"Ми повинні діяти так, щоб рятувати життя, і досвід показує, що (це можна зробити - ІФ) змінюючи нашу поведінку ... наші дії рятують життя", - сказав прем'єр.

За останню добу в Великій Британії виявили майже 14 тис. випадків коронавірусу, що на 900 більше, ніж напередодні. Працівниками Державтоінспекції зафіксовано ще 50 летальних випадків інфікованих, що менше, ніж у неділю (65).

Всього в країні діагностували понад 617 тис. інфікованих, понад 13,9 тис. померли.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Боррель і Макрон закликають Ізраїль відмовитися від операції в Рафаху

На фронті загинув учасник Олімпійських ігор-2016, дворазовий чемпіон Європи з важкої атлетики Пєлєшенко - НОК України

Законопроєкт про підвищення акцизів на тютюнові вироби буде ухвалено в другому читанні - профільний парламентський комітет

Україна не бачить правових підстав для визнання Путіна демократично обраним і легітимним президентом РФ - заява МЗС

Фон дер Ляєн за підсумками переговорів із Сі Цзіньпіном заявила про готовність до рішучих заходів для захисту економіки ЄС

Шмигаль обговорив із новим прем'єром Ісландії Бенедіктссоном зміцнення співпраці

Оголошення РФ про навчання з нестратегічними ядерними силами - ще один доказ безвідповідальної поведінки Кремля - Стано

Зеленський запропонував ВР продовжити строк дії воєнного стану та проведення загальної мобілізації

ГУР про знищення російського катера "Мангуст": Досить нова розробка окупантів, знищено разом із БК та озброєнням

Сирський дві доби провів на покровському та курахівському напрямках, ухвалив рішення щодо посилення оборони резервами

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА