12:53 12.10.2020

Кличко: Місто виділило додатково 30 млн грн на закупівлю засобів індивідуального захисту для медиків

2 хв читати
Кличко: Місто виділило додатково 30 млн грн на закупівлю засобів індивідуального захисту для медиків

Київська влада виділила з резервного фонду бюджету міста додаткові 30 млн грн на закупівлю засобів індивідуального захисту для медиків комунальних медичних закладів, повідомив міський голова столиці Віталій Кличко.

"Ми надалі працюємо і над збільшенням ліжок у медзакладах для лікування хворих на COVID-19, і над забезпеченням лікарень і медиків усім необхідним. Хочу повідомити, що днями місто додатково виділило з резервного фонду столиці майже 30 млн грн - це кошти на закупівлю комунальними медзакладами засобів індивідуального захисту. За виділені кошти для медзакладів закуплять костюми біологічного захисту, бахіли, ізоляційні одноразові медичні халати, маски, медичні рукавички та захисні щитки", - розповів Кличко під час онлайн-брифінгу в понеділок.

Кличко зазначив, що медики є головною групою ризику, оскільки перебувають у контакті з хворими пацієнтами. Тому для захисту медики мають дотримуватися правил інфекційного контролю і використання засобів індивідуального захисту. Закупівля таких засобів дасть змогу скоротити поширення коронавірусної інфекції серед медиків.

Кличко також нагадав, що наприкінці березня місто виділило понад 260 млн грн на заходи з протидії поширенню коронавірусу. Тоді за ці кошти для лікарень придбали засоби індивідуального захисту, необхідне обладнання та ліки. Окремо місто також виділяє гроші на ремонт систем постачання кисню в лікарнях і закупівлю кисневих концентраторів.

"Ми сьогодні робимо все, щоб захистити киян від поширення вірусу. І щоб надати необхідну допомогу хворим на COVID-19. Але тут важливі спільні зусилля і місцевої влади, і державної. Окремо діяти в такій ситуації не вийде. Адже йдеться про здоров'я та життя людей. Тому я і звернувся до прем'єра та міністра охорони здоров'я виконати обіцянки і надати ліжковий фонд і фахівців для лікування хворих на коронавірус у державних медзакладах, розташованих у Києві, зокрема в закладах Національної академії медичних наук, МОЗ і відомчих медзакладах. Ці заклади, підкреслю, розташовані в столиці. У них є понад 11 тисяч ліжкомісць. Бо зараз почали говорити про мобільні госпіталі. Але де логіка, якщо є стільки вільних місць у медзакладах, де є всі умови і кваліфікований персонал?! Але відповіді на моє звернення місто досі не отримало", - зазначив Кличко.

Він також повідомив, що сьогодні в стаціонарах столичних медзакладах лікуються 1787 хворих на коронавірусну інфекцію, з них 38 дітей. 370 пацієнтів - у важкому стані, 562 отримують кисневу підтримку, 33 - під апаратами ШВЛ. Ще 140 пацієнтів перебувають у лікарнях із підозрою на коронавірус. Пневмонію в столичних медзакладах лікують у 639 хворих.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА