07:02 26.09.2020

У США за кілька місяців знесли як мінімум 33 пам'ятника Колумбу

2 хв читати
У США за кілька місяців знесли як мінімум 33 пам'ятника Колумбу

У США 33 статуї першовідкривачу Америки Христофору Колумбу були знесені з початку весняних протестів проти расової дискримінації під гаслом Black Lives Matter, повідомляє в п'ятницю американський канал CBS.

З моменту початку демонстрацій адміністрації деяких американських міст, включно з Бріджпортом, Піттсбургом, Сан-Франциско і Чикаго, вирішили самостійно прибрати пам'ятники мандрівникові. Також пам'ятник демонтували в Хартфорді в штаті Коннектикут.

У багатьох містах пам'ятники піддалися вандалізму - в Бостоні, в Маямі і в містах у штаті Вірджинія. Крім того, були знесені або демонтовані близько 60 пам'ятників героям громадянської війни, що виступали на боці рабовласницького Півдня.

З початку протестів постраждали пам'ятники й інших історичних діячів у різних країнах. Так, в британському Бристолі статуя работорговця Едварда Колсона була скинута в гавань, а в Бельгії бюст короля Леопольда II був знятий з п'єдесталу в зв'язку з колонізацією Конго.

Вважається, що прибуття Колумба в Америку послужило початком століття колонізації, геноциду, рабству і расовому пригнобленню.

За даними ЗМІ, дослідження, проведене в 2019 році з метою вивчення впливу європейської колонізації на Америку, виявило, що 55 млн людей в Америці загинули в період з 1492 до 1600 року.

Протести в США почалися у відповідь на смерть афроамериканця Джорджа Флойда. Чоловік був затриманий поліцейськими 25 травня в Міннеаполісі. При затриманні один із поліцейських натиснув на шию Флойда коліном. Згодом афроамериканець помер у реанімації, а відео його затримання потрапило в інтернет. За прикладом США антирасистські протести відбулися і в інших країнах.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Львові викрили лікарку, яка за гроші встановлювала інвалідність військовозобов'язаним - ДБР

Жителя Миколаївщини, який шпигував для ворога за Силами оборони, засуджено до 15 років в'язниці

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у чотирьох ПП - Держмитслужба

G7 закликає КНР вплинути на РФ у зв'язку з агресією проти України

Обсяг вивантаження зерна в портах Великої Одеси знизився через обстріли припортової інфраструктури - УЗ

У Дніпрі суботу оголошено днем жалоби за загиблими

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА