08:55 21.08.2020

Прибуття відправленого за Навальним літака очікується через годину, але медики заборонили перевезення

3 хв читати
Прибуття відправленого за Навальним літака очікується через годину, але медики заборонили перевезення

Літак, на якому передбачалося вивезти опозиціонера Олексія Навального з Омська, повинен приземлитися в Росії вже за годину, проте лікарня відмовляється дозволити його перевезення, повідомила в Твіттері прес-секретар Навального Кіра Ярмиш.

"Організований нами літак для евакуації Олексія повинен приземлитися через годину. Заборона на перевезення Навального - це замах на його життя. (...) Всі необхідні документи подані. Заява від рідного, згода клініки в Німеччині на прийом, документи на перевезення. Рішення лікарні нез'ясовне і жахливе", - написала Ярмиш.

Вона зазначила, що досі медики говорили, що готові санкціонувати транспортування Навального.

"Також дотепер лікарі говорили, що готові санкціонувати транспортування. Саме тому ми в найкоротші терміни його організували. Тепер, в останній момент, лікарі не дають дозвіл", - пише Ярмиш.

Зі свого боку, лікар Навального Анастасія Васильєва вважає, що в Омській лікарні немає необхідних для лікування пацієнта умов.

"Олексія незаконно не відпускають з лікарні, в якій немає ні потрібного обладнання, ні гідного лікування та необхідних умов. Виписки не показують", - написала вона в своєму Твіттері.

Раніше в п'ятницю Ярмиш повідомила, що лікарі Омської лікарні швидкої медичної допомоги, в якій перебуває Навальний, вважають, що перевозити його в іншу клініку не можна через нестабільний стан. "Головний лікар заявив, що Навальний нетранспортабельний. Стан нестабільний. Рішення родичів для його перевезення недостатньо", - написала вона в Твіттері.

Вона заявила, що "заборона на перевезення Олексія означає пряму загрозу його життю". "Залишатися в омській лікарні без обладнання, з так і не поставленим діагнозом у нинішньому становищі смертельно небезпечно", - зазначила вона.

Навальному стало погано напередодні в польоті з Томська в Москву. Літак здійснив вимушену посадку в аеропорту Омська. Опозиціонер був госпіталізований в реанімацію омської лікарні. Він перебуває в комі. Соратники припускають, що Навального могли отруїти. За даними Ярмиш, Навальний в четвер нічого не їв з ранку, а тільки пив чай, який купив в аеропорту Томська.

Німеччина в п'ятницю вранці направила спеціальний медичний літак, обладнаний для транспортування хворих у стані коми, щоб забрати Навального на лікування до Берліна, повідомило німецьке агентство ДПА. У повідомленні наголошується, що раніше російською стороною були видані всі необхідні дозволи на транспортування Навального з Росії. Він може прибути до Німеччини вже в п'ятницю і лікуватися в берлінській лікарні "Шаріте". Вартість перельоту і лікування оплачуватиметься приватними особами, зазначило агентство.

Водночас, прес-служба Міністерства охорони здоров'я Омської області повідомила "Інтерфаксу", що лікарі омської лікарні швидкої медичної допомоги спільно з прибулими фахівцями з Москви проводять консиліум щодо стану Навального, повідомили агентству "Інтерфакс-Сибір". "З московськими фахівцями зараз відбувається консиліум, вони тут. У рамках розширеного консиліуму оглядають пацієнта. Після огляду вони приймуть якесь рішення, транспортабельний він чи ні", - сказала представник прес-служби.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський: Членство в ЄС - мрія, яка скоро стане реальністю для України

Чарльз III повернувся до громадських обов'язків після діагностування раку

Україна планує більше залучати до розмінування жінок - Свириденко

Унаслідок ворожих ударів по Харкову одна людина загинула, дев’ятеро постраждали - Синєгубов

Примусового повернення громадян України будь-якої статі чи віку до країни, яка воює, не буде - Стефанішина

Миколаїв має стати точкою входу інноваційного технологічного виробництва на всеукраїнський ринок - мер міста

Телефонні розмови військовополонених зі своїми рідними виконують важливу функцію з надання об'єктивної інформації росіянам - Шмигаль у відповідь на петицію

У Києві затримали проросійських хакерів, які створили фейкові акаунти керівників українських спецслужб

Ворог за ранок провів уже два невдалі штурми на о. Нестрига, продовжує атакувати Кринки, де ситуація залишається складною - Плетенчук

Україна стане членом НАТО після перемоги у війні - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА