10:33 13.08.2020

У Мінську з ранку вишиковуються "ланцюги солідарності" незгодних із підсумками президентських виборів

2 хв читати

Незгодні з оголошеними ЦВК результатами виборів президента Білорусі в четвер вранці в Мінську шикуються у "ланцюги солідарності" в різних районах міста.

У районі станції метро "Академія наук" вишикувалися дівчата з квітами, поруч у ланцюг солідарності вишикувалися медики 1-ї міської лікарні. Навпроти, через проспект Незалежності, біля кінотеатру "Октябрь" стоїть ланцюг солідарності дівчат із квітами, повідомляє кореспондент агентства "Інтерфакс-Захід".

За словами очевидців, аналогічні акції відбуваються в Кунцевщині, Грушівці, на проспекті Дзержинського, в районі станції мінського метро "Пушкінська".

Перший такий "ланцюг солідарності" було організовано в Мінську напередодні в районі Комаровського ринку. Туди прийшли більше ніж 200 жінок у білому одязі й із квітами. Після цього жіночі "ланцюги солідарності" шикувалися у всій столиці. Аналогічні акції було проведено і в інших містах Білорусі.

У Білорусі акції протесту відбуваються четвертий день поспіль. Протестувальники не згодні з оголошеними підсумками виборів глави держави, на яких, за попередніми даними ЦВК, нинішній президент Олександр Лукашенко набрав 80,08% голосів, а його політична опонентка Світлана Тихановська - 10,9%.

Раніше повідомлялося, що під час акцій протесту одна людина загинула, понад 100 осіб (включаючи співробітників правоохоронних органів) дістали поранень. МВС Білорусі повідомило про затримання понад 3 тис. осіб у ніч на 10 серпня і більше ніж 2 тис. - у ніч на 11 серпня.

Під час протестів також було затримано декількох російських журналістів. Антон Старков, Дмитро Ласенко і Семен Пегов уже вийшли на свободу. Увечері 11 серпня відпустили кореспондентів Znak.com Микиту Теліженка та Meduza Максима Солопова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ за минулий день здійснили 46 обстрілів 10 громад Сумської області, одна людина поранена

ВИБУХ У ХАРКОВІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

За добу відбулося 77 бойових зіткнень, 7 - ще тривають, найгарячішим залишається покровський напрямок

110 ОМБ ім. М.Безручка: Збито черговий ворожий СУ-25

Нова зустріч у форматі "Рамштайн" відбудеться 20 травня

У Москви немає шансу підкорити нашу країну, наших людей, свідомість та історію

У Києві відкрили пам'ятний камінь на місці майбутнього меморіалу пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу

"Укренерго" попереджає про можливі аварійні відключення споживачів у Харківській і Полтавській областях у неділю

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару в Харкові зросла до шести осіб

Водії міжнародних перевізників не беруть участі в протестах проти нових правил мобілізації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА