14:44 11.08.2020

Чергову спробу евакуювати танкер Delfi зробить "Краншип" коштом "Бруклін-Київ"

2 хв читати
Чергову спробу евакуювати танкер Delfi зробить "Краншип" коштом "Бруклін-Київ"

Розпочалася підготовка до чергової спроби евакуації танкера Delfi, котрий сів на мілину поруч з одеським пляжем "Дельфін", яку зробить компанія "Краншип" коштом "Бруклін-Київ", повідомив співвласник групи терміналів TIS і буксирної компанії P&O Maritime Ukraine Андрій Ставніцер.

"Народився новий план підйому танкера. Позаконкурсну пропозицію, яка дає державі можливість не витрачати на цю операцію бюджетні гроші, вже у вихідних почали реалізовувати", - написав він на сторінці у Facebook.

Ставніцер уточнив, що у вихідні дні до місця аварії вже підійшов плавкран. За його словами, в рамках підготовки до основного етапу з корпусу прибиратимуть пісок, залишки рідини з танків і кам'яну гряду на дні.

Співвласник P&O Maritime Ukraine додав, що буксири компанії, які безоплатно брали участь у попередніх спробах евакуювати танкер, готові допомагати в нових спробах "уже з нашими репутабельними колегами".

"Оцінюю шанси на успіх дещо вище, ніж у попереднього підрядника АМПУ, оскільки їхній професіоналізм запитань не викликає", - написав Ставніцер.

Як повідомлялося, ДП "Адміністрація морських портів України" (АМПУ) оголосила конкурс на підйом затонулого на одеському пляжі танкера Delfi з початковою сумою 25 млн грн, оскільки 27 липня цей процес перейшов до держави після невдалих спроб за рахунок судновласника, а експертна комісія ДСНС Україна остаточно визнала ситуацію як надзвичайну місцевого рівня.

Танкер Delfi під прапором Молдови зазнав лиха в Одеській затоці у листопаді 2019 року - судно зірвало з якоря. Власник судна мав до 31 березня 2020 року вжити заходів для підняття і видалення затонулого танкера з акваторії Одеського морського порту. 1 квітня справу взяла під контроль генпрокурор. 22 червня прокуратура Одеської області розпочала кримінальне провадження за фактом невжиття заходів із ліквідації наслідків екологічного забруднення морської води нафтопродуктами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Російські війська минулої доби двічі намагалися штурмувати острів Нестрига в Херсонській області, відступили з втратами - Плетенчук

У Харківській області 1 людина загинула і 9 постраждали внаслідок ворожих обстрілів - голова ОВА

У прикордонних районах Чернігівської та Сумської областей за минулу добу зафіксовано 42 обстріли з боку РФ - ОК "Північ"

П'ять громад Сумщини обстріляли окупанти вранці та вночі

ЗС України за добу ліквідували 1260 окупантів

Окупанти за добу завдали 246 ударів по 12 населених пунктах Запорізької області

Ворог обстріляв 18 населених пунктів Херсонської області

У Павлоградському районі знищили 5 БПЛА, постраждали двоє людей

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 119 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 34 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила п’ять ракетних і 105 авіаударів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА