07:19 04.08.2020

ВАСУ обрав запобіжний захід екс-чиновнику ЗСУ, підозрюваному в зловживаннях, при облаштуванні полігону завдав збитків понад 37 млн грн

2 хв читати
ВАСУ обрав запобіжний захід екс-чиновнику ЗСУ, підозрюваному в зловживаннях, при облаштуванні полігону завдав збитків понад 37 млн грн

Вищий антикорупційний суд України обрав запобіжний захід екс-начальнику ГКЕУ ЗСУ, якого підозрюють у ймовірній розтраті 37 млн грн, на 2 місяці, повідомили в прес-службі суду.

"Сьогодні, 3 серпня, слідча суддя Вищого антикорупційного суду вибрала колишньому начальнику Головного квартирно-експлуатаційного управління Збройних сил України запобіжний захід у вигляді застави розміром 2 млн 102 тис. грн. Його в змові з іншими особами, підозрюють у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч.2. ст.27 ч.5 ст.191, ч.1 ст.366 КК України", - сказано в повідомленні на сторінці ВАСУ в Фейсбук у понеділок увечері.

В інформації зазначається, що в разі внесення підозрюваним застави, на нього покладаються такі обов'язки: прибувати до детектива, прокурора, слідчого судді, суду на першу вимогу; не відлучатися з населеного пункту, в якому він зареєстрований, проживає і перебуває без дозволу детектива, прокурора або суду; повідомляти детективу, прокурору або суду про зміну свого місця проживання та / або місця роботи; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними в кримінальному провадженні; утримуватися від спілкування зі свідками в кримінальному провадженні; здати на зберігання до відповідного територіального підрозділу Державної міграційної служби України свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в'їзд в Україну; носити електронний засіб контролю (браслет).

"Термін дії постанови - до 2 жовтня 2020 включно", - йдеться в повідомленні ВАСУ.

Як повідомлялося, в 2017-2018 рр. начальник Головного квартирно-експлуатаційного управління Збройних сил України, начальник Управління будівництва, реконструкції та капітального ремонту військових об'єктів Головного КЕУ ЗСУ та начальник відділу технічного нагляду за будівництвом Головного КЕУ ЗСУ в змові з представниками приватного товариства, а саме з його директором і бенефіціарним власником, організували приймання робіт і послуг з облаштування польового табору "Широкий лан" у с. Улянівка Миколаївської області.

30 липня під процесуальним керівництвом прокурорів САП детективи НАБУ повідомили про підозру трьом колишнім чиновникам ВСУ і двом представникам приватного товариства, зловживання яких при облаштуванні військового полігону "Широкий лан" завдали державі збитків на суму понад 37 млн грн.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пожежа на "Хімрезерві" не призвела до погіршення якості повітря - голова Кіровоградської ОВА

Зеленський: Президент Литви підтвердив свою участь у Саміті миру у Швейцарії та висловив готовність активно сприяти участі інших країн

Суд засудив ухилянта до трьох років позбавлення волі - прокуратура

МСЕК встановлюватиме ступінь втрати працездатності та інвалідності військовослужбовців на підставі рішення ВЛК - МОЗ

Зеленський і Каллас обговорили майбутній Саміт миру у Швейцарії та фіналізацію двосторонньої безпекової угоди

Іще у 94 школах Київщини почнуть працювати офіцери служби освітньої безпеки - ОВА

Окупанти вдарили по двох селах на Харківщині, інформації про постраждалих немає - Синєгубов

Боррель і Макрон закликають Ізраїль відмовитися від операції в Рафаху

На фронті загинув учасник Олімпійських ігор-2016, дворазовий чемпіон Європи з важкої атлетики Пєлєшенко - НОК України

Законопроєкт про підвищення тютюнових акцизів буде прийнято за основу для подальшого доопрацювання - Гетманцев

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА