19:25 21.07.2020

В Офісі президента подякували Верховній Раді за ухвалення в першому читанні законопроекту про "інвестиційних нянь"

2 хв читати
В Офісі президента подякували Верховній Раді за ухвалення в першому читанні законопроекту про "інвестиційних нянь"

В Офісі президента України вдячні українському парламенту за ухвалення ініційованого президентом Володимиром Зеленським законопроекту №3760 "Про державну підтримку інвестиційних проектів зі значними інвестиціями", заявила заступник керівника Офісу глави держави Юлія Ковалів.

"Сьогодні Верховна Рада підтримала в першому читанні ініційований президентом Володимиром Зеленським проект закону "Про державну підтримку інвестиційних проектів зі значними інвестиціями", яким передбачається надання стимулів для вітчизняних та іноземних інвесторів для реалізації проектів із високою доданою вартістю та створення нових робочих місць.

"У період пандемії COVID-19 украй важливо забезпечити конкурентоспроможність України за інвестиції та підтримку розвитку бізнесу", - написала Ковалів на своїй сторінці у Facebook.

Заступник керівника Офісу президента повідомила про продовження діалогу між Офісом, Верховною Радою та бізнесом щодо доопрацювання законопроекту до другого читання.

"Вдячна всім депутатам, які підтримали законопроект у першому читанні, та продовжуватимемо ефективний діалог з депутатами та бізнесом при його підготовці до другого читання", - додала Ковалів.

Як повідомлялося, Зеленський вніс на розгляд Верховної Ради проект закону України "Про державну підтримку інвестиційних проектів зі значними інвестиціями" (т. зв. закон про інвестиційних нянь) 1 липня, а 21 липня український парламент ухвалив його в першому читанні 244 голосами.

За словами Ковалів, законопроектом передбачається закріплення гарантій інвестора шляхом укладення прямого договору з урядом України на 15 років, призначення інвестиційного менеджера, уповноваженого на супровід інвестора в процесі підготовки та реалізації проекту; надання податкових пільг - звільнення від сплати податку на прибуток, звільнення від сплати мита і ПДВ під час ввезення в Україну нового обладнання; спрощене надання в користування земельних ділянок, необхідних для реалізації проекту; будівництво/реконструкція суміжної інфраструктури коштом держави (автомобільні шляхи, електричні і газові, теплові мережі, водні мережі, інженерні комунікації тощо).

Законопроект підтримуватиме українських та іноземних інвесторів, сума інвестицій яких має становити щонайменше EUR30 млн. Вони мають створити понад 150 нових робочих місць із середньою зарплатою працівників на 15% вищою за середню зарплату у відповідній сфері у регіоні. Проекти мають бути реалізовані за п’ять років, термін дії спеціального інвестиційного договору з урядом України - 15 років.

За словами Ковалів, цим законопроектом держава хоче запевнити інвесторів у політичній готовності України до підтримки інвестиційної діяльності, вона закликала Верховну Раду ухвалити його найближчим часом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА