13:18 06.06.2020

Павлоградський хімзавод вироблятиме паливо для українських ракетних комплексів – Аваков

2 хв читати
Павлоградський хімзавод вироблятиме паливо для українських ракетних комплексів – Аваков

Керівництво України ухвалило рішення про розгортання робочих програм і створення нових робочих місць на Павлоградському хімзаводі, заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Як повідомляється на сайті МВС України, в суботу Аваков відвідав Павлоградський хімзавод.

"Кілька місяців тому в нас була ситуація, коли Павлоградський хімічний завод майже припинив роботу. Велику кількість людей звільнили, бо згорнули низку програм. Це було зроблено некваліфіковано, помилки допустили місцеві керівники і керівники в Києві. Я знаю проблематику цього підприємства ще з 2014 року. Кабінет міністрів і РНБО ухвалили рішення – розгорнути програми створення твердого палива для українських ракетних комплексів "Вільха", "Нептун" та інших. Крім того, окремо уряд виділив кошти для утилізації ракетного палива, чим теж займається цей завод", – зазначив глава МВС.

Аваков заявив, що після візиту відзвітує президенту України про те, які проблеми є на виробництві і як їх можна вирішити.

"Окремо також необхідно вирішувати питання павлоградських шахт. Уряд шукає рішення, щоб найближчим часом ці шахти почали працювати", – додав глава МВС.

У свою чергу директор заводу Леонід Шиман зазначив, що в лютому указом президента була відновлена ракетна програма і внесено зміни в оборонне замовлення.

"Зараз ми плануємо набрати близько 540 працівників. І вже в найближчі тижні ми відновимо виробництво ракетних комплексів для потреб Міноборони. Це стосується "Вільхи М", "Тайфуну" і оперативно-тактичних комплексів "Грім". Звісно, таке високоточне озброєння значно посилить військову спроможність Збройних сил, а надалі, ми хочемо розширити виробництво і збільшити штат до півтори тисячі працівників", – зазначив Шиман.

Аваков відзначив, що керівництво заводу ввело окремий контроль за дотриманням екологічної безпеки як на заводі, так і в районі виробництва.

Павлоградський хімічний завод займається чотирма напрямками діяльності – утилізація, виробництво палива для ракет, виробництво ракетних двигунів і виробництво вибухових матеріалів. Усі виробничі процеси, пов'язані з вибухівкою або небезпечними хімічними речовинами, відбуваються автоматично, без участі людей, щоб мінімізувати ризики на виробництві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА