20:39 29.05.2020

ТРЦ можуть розглядати здійснення реконцепції через відплив орендарів після карантину

2 хв читати
ТРЦ можуть розглядати здійснення реконцепції через відплив орендарів після карантину

Збільшення вакантності після карантину може спонукати торговельно-розважальні центри (ТРЦ) здійснити реконцепцію в боротьбі за орендарів та покупців.

"До весни наступного року цілком можливо, що низка проектів, які найбільше втратять орендарів або змушені будуть піти на надзвичайні втрати в розмірі орендних платежів, серйозно замислиться про здійснення реконцепції або переорієнтацію на інший сегмент", - повідомив провідний експерт Colliers International (Україна) Ігор Заболоцький у четвер під час вебінару "Відновлення ринку ритейлу та ТРЦ. Тенденції та прогнози".

За його словами, нові проекти з виходом на ринок після карантину будуть особливо агресивні в боротьбі за орендарів і покупців, які за два місяці могли змінити вподобання щодо вибору основного місця для здійснення покупок на користь більш зручних об'єктів.

Ще однією тенденцією ринку Заболоцький називає запит на відкриття аутлетів через надлишок у ритейлерів нерозпроданих колекцій "весна-літо".

"У деяких компаній з'явилися запити на відкриття стокових форматів, можливо тимчасових, щоб упоратися з надлишковим товарним запасом старої колекції та мати необхідні оборотні кошти для закупівлі нових", - додав він.

Загалом у другому кварталі зростання вакантності площ на ринку торговельної нерухомості буде незначним, показник становитиме до 10%, вважає керівник департаменту торговельної нерухомості Cushman&Wakefield Ukraine Катерина Весна.

"Ми прогнозуємо підвищення вакантності в другому кварталі, оскільки очікується відкриття великого проекту, можливо, не всі орендарі зможуть відкритися через карантинні обмеження, або товари чи обладнання могли не доїхати, або через відстрочення з економічних причин. Але я не говорила б про значне збільшення: було 9,3% на кінець 2019 року, нині, можливо, буде 10%", - зазначила вона.

За її словами, попри небажання ритейлерів відкривати нові магазини в умовах карантину та кризи, підписані раніше договори виконуватимуться і раніше заплановані відкриття відбудуться.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

Залізничникам продовжили бронювання від мобілізації терміном на один місяць

Через пошкодження ділянки водогону залишилися без води Покровськ і Мирноград Донецької області - ОВА

Кличко: Київ став побратимом зі ще одним європейським містом - Загребом

У Бериславі російські війська обстріляли з дронів вантажівку з доставки питної води

На Закарпатті стався конфлікт за участю співробітників ТЦК, поліція розслідує справу

На Донеччині від ворожого вогню постраждали 13 населених пунктів, загинуло троє людей, поранені семеро

У Харкові пролунав вибух - мер

На час Великодніх свят у Херсонській міській громаді запроваджено додаткові обмеження - Мрочко

Російські війська минулої доби двічі намагалися штурмувати острів Нестрига в Херсонській області, відступили з втратами - Плетенчук

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА