08:52 29.05.2020

У Центральній Азії кількість заражень COVID-19 досягла 18,62 тис.

3 хв читати
У Центральній Азії кількість заражень COVID-19 досягла 18,62 тис.

Кількість підтверджених випадків зараження коронавірусом Covid-19 у країнах Центральної Азії за минулу добу збільшилася на 630 і на ранок п'ятниці досягла 18 тис. 620, повідомили профільні відомства Казахстану, Киргизії, Таджикистану і Узбекистану.

У Казахстані, Киргизії, Таджикистані і Узбекистані виписані з лікарень після лікування коронавірусною інфекцією 279 осіб, загальна кількість видужалих досягла 10 тис. 356 осіб.

Кількість померлих з коронавірусом у країнах Центральної Азії за минулу добу не змінилася - 114 осіб.

За даними міжвідомчої комісії, медики в Казахстані за минулу добу виявили коронавірус у 356 осіб, кількість підтверджених заражень коронавірусною інфекцією в країні на ранок п'ятниці досягла 9 тис. 932. Добове зростання заражень склало 3,7%. Кількість видужалих збільшилася до 4 тис. 900 осіб (+132 за добу), кількість померлих від коронавірусу не змінилася - 37 людей.

Нові зараження виявлені в 12 регіонах країни. Лідирують за кількістю заражень Алмати (2462), Нур-Султан (1868), Атирауська область (980), а також Карагандинська область (788) і Шимкент (762).

Медики в Киргизії за минулу добу виявили коронавірус у 68 осіб, загальна кількість підтверджених випадків зараження Covid-19 досягла 1 тис. 662, повідомив заступник міністра охорони здоров'я країни Нурболот Усенбаев на брифінгу в п'ятницю. Добове зростання заражень склало 4,27%.

"На 29 травня в республіці зареєстровано 68 нових випадків Covid-19, серед них 26 курсантів, 11 вагітних жінок і десять студентів, які повернулися з Росії", - сказав Усенбаев.

За його словами, серед нових інфікованих - чотири медпрацівника. Всього за час пандемії в Киргизії коронавірус виявлений у 330 співробітників медустанов.

"За добу зі стаціонару виписано 22 пацієнта. На лікуванні залишається 558 осіб, з них десять у важкому стані, шість у реанімації", - зазначив Усенбаев.

За даними Міністерства охорони здоров'я, в Киргизії кількість тих, хто вилікувався від коронавірусу збільшилася до 1088 осіб, кількість померлих від Covid-19 в країні за добу не змінилася - 16 людей.

Медики в Узбекистані за минулу добу виявили коронавірус у 67 осіб, загальна кількість підтверджених випадків зараження Covid-19 в країні збільшилася до 3 тис. 463, повідомив в п'ятницю МОЗ республіки. Добове зростання склало 1,97%.

За даними відомства, кількість видужалих після коронавірусу за минулу добу збільшилася на 26 і досягло 2 тис. 694 осіб. Нині на карантині в країні перебувають понад 46 тис. людей. У шістьох хворих стан оцінюється як важкий, зокрема у одного як вкрай важкий. Кількість померлих від коронавірусу в Узбекистані за добу не змінилася - 14 людей.

МОЗ Таджикистану напередодні ввечері повідомив, що за минулу добу в країні коронавірус був виявлений у 139 осіб, загальна кількість підтверджених випадків зараження коронавірусом Covid-19 до вечора четверга досягла 3 тис. 563. Добове зростання склало 4,06%. За даними відомства, за минулу добу летальних випадків зареєстровано не було, з початку пандемії від наслідків хвороби в країні померли 47 пацієнтів, 1 тис. 674 хворих видужали (+99 за добу).

МОЗ Таджикистану підтвердив перші зараження коронавірусом в країні 30 квітня.

За офіційними даними, підтверджених випадків зараження коронавірусом немає в Туркменістані. Разом із тим, в'їзд в цю країну обмежений, у рамках профілактики Covid-19 створені карантини.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський: Переговори у Стамбулі 2022 року були безуспішними через ультиматуми російської сторони

На Саміті миру багато країн хотіли залучення представників РФ, але більшість не хоче їм навіть потиснути руку - Зеленський

Зеленський: Україна ніколи не говорила, що Китай наш ворог - Китай міг би нам допомогти

Кількість бойових зіткнень на фронті зросла до 70 - Генштаб ЗСУ

Зеленський: Щойно Бразилія і Китай приєднаються до тих принципів, які сьогодні нас усіх об'єднали, ми будемо раді чути їхні думки

Одним меседжем Путін помножив на нуль усе, що він до цього говорив про реальне бажання закінчити війну, - Зеленський

Президент Єврокомісії: коли РФ скаже, що готова до миру, спираючись на статут ООН, тоді настане час включити її в мирний процес

Ми передамо наступним поколінням ефективний механізм імплементації статуту ООН - Зеленський

Прем'єр Канади: Україна - це одна з передових ліній битви в усьому світі, ми всі маємо бути єдині

Україна розпочала переговори з низкою країн, які висловили зацікавленість у проведенні другого саміту миру - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА