07:32 28.05.2020

Наступна спроба запуску першого за дев'ять років американського пілотованого корабля буде зроблена 30 травня

1 хв читати
Наступна спроба запуску першого за дев'ять років американського пілотованого корабля буде зроблена 30 травня

Наступна спроба запуску американського пілотованого корабля Crew Dragon компанії SpaceX, старт якого був скасований у середу через негоду поблизу космодрому на мисі Канаверал, буде зроблена 30 травня в 15:22 за часом Східного узбережжя США (22:22 за Києвом) , повідомило NASA.

Стикування з Міжнародною космічною станцією планується 31 травня.

Crew Dragon, на якому повинні відправитися в політ на МКС астронавти-ветерани Даглас Харлі і Роберт Бенкен, стане першим американським пілотованим кораблем, запущеним з території США з 2011 року, коли була припинена програма польотів шатлів.

Запуск здійснюється в рамках комерційного контракту між NASA і SpaceХ, яка створила корабель і ракету-носій.

Нинішня місія Crew Dragon є останнім великим випробуванням корабля перед його сертифікацією NASA для здійснення регулярних комерційних пілотованих польотів на МКС. У березні 2019 року такий самий корабель здійснив перший успішний випробувальний політ на станцію в безпілотному режимі.

Раніше в середу 45-та ескадрилья Космічних сил ВПС США, яка обслуговує космодром, повідомила, що шанси на сприятливі погодні умови для запуску пілотованого корабля складають 50% через дощ і купчасті хмари.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА