22:02 25.05.2020

Єврокомісія ще в 2017 році пропонувала великим фармкомпаніям зайнятися розробкою вакцин, зокрема і проти коронавірусів

2 хв читати
Єврокомісія ще в 2017 році пропонувала великим фармкомпаніям зайнятися розробкою вакцин, зокрема і проти коронавірусів

Кілька великих світових фармацевтичних компаній ще три роки тому не підтримали пропозицію ЄС про розробку швидкодіючих вакцин для патогенів, зокрема таких, як коронавіруси, повідомила в понеділок британська газета The Guardian.

За її даними, план мав на увазі активізацію робіт над вакцинами та їх схвалення в рамках партнерства " Ініціативи з інноваційних лікарських засобів ". До ради керуючих "Ініціативи з інноваційних лікарських засобів" входять представники Європейської комісії та Європейської федерації фармацевтичної промисловості, в роботі якої беруть участь такі великі світові фармацевтичні компанії, як GlaxoSmithKline, Novartis, Pfizer, Lilly and Johnson & Johnson.

В Європейській комісії реалізацію цього плану аргументували необхідністю того, що ці вакцини повинні бути розроблені і схвалені до виникнення можливих спалахів, проте ця ідея не знайшла підтримки в фармацевтичних компаніях.

За даними The Guardian, ситуація, що склалася в 2017 році, описана в доповіді брюссельського дослідницького центру Corporate Observatory Europe - у документі проаналізовані рішення, прийняті в рамках "Ініціативи з інноваційних лікарських засобів".

The Guardian зазначає, що через неготовність до пандемії коронавірусу на адресу фармацевтичної промисловості останнім часом лунають обвинувачення в тому, що цій галузі не вдалося вивести боротьбу з інфекційними захворюваннями в пріоритет, оскільки це менш прибутково, ніж боротьба з хронічними захворюваннями.

Нині клінічні випробування проходять вісім вакцин, які, можливо, підходять для боротьби з коронавірусом, але жодна з них не дає гарантій успіху. Найбільш перспективною The Guardian називає вакцину, яку розробляють фахівці Оксфордського університету, проте і у неї лише 50% шансів на те, що її схвалять для клінічного використання.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА