16:14 18.05.2020

Фонд Порошенка і "Рошен" з початку пандемії коронавірусу передали до лікарень України 115 тис. захисних костюмів для медиків

2 хв читати
Фонд Порошенка і "Рошен" з початку пандемії коронавірусу передали до лікарень України 115 тис. захисних костюмів для медиків

До понад 100 медичних закладів у всій Україні передано 115 тис. медичних костюмів високого рівня захисту, куплених і доставлених до країни за кошти Фонду Порошенка та компанії "Рошен".

Як повідомляє прес-служба партії "Європейська солідарність", загалом у перші тижні карантину Фонд Порошенка та компанія "Рошен" доставили з Китаю 30 тис. костюмів, 10 тис. високоякісних захисних окулярів і 60 тис. пар рукавичок. Ще 100 тис. сертифікованих захисних костюмів були закуплені в Південній Кореї, 85 тис. двома авіарейсами вже доставлено до України.

"Якщо в першій хвилі ми передавали ці костюми опорним лікарням, які зустрічають і лікують хворих на COVID-19, то наразі ми намагаємося допомогти і дитячим лікарням, і обласним лікарням широкого профілю. Усе - аби лікарі були захищені", - сказала співголова фракції "Європейська солідарність" Ірина Геращенко.

Так, 10 портативних рентген-апаратів, куплених компанією "Рошен", вже працюють у двох лікарнях Чернівців, у Вінниці, Львові, у лікарнях Полтавської та Хмельницької областей, у чотирьох медзакладах Києва та області.

Крім того, Фонд Порошенка профінансував закупівлю реанімаційного медичного обладнання - монітори пацієнта, хірургічні відсмоктувачі, ларингоскопи і пульсоксиметри передали до п’яти лікарень. Також Фонд Порошенка профінансував ремонт та відновлення апаратів ШВЛ у лікарнях. Уже 35 апаратів ШВЛ після ремонту повноцінно працюють у 13 медзакладах, ще один новий апарат ШВЛ придбаний на кошти Порошенка у Львові.

П'ятий президент України, лідер "Європейської солідарності" Петро Порошенко також висловив готовність допомогти з обладнанням для тестування.

"Наша команда в рамках благодійної діяльності встановить автоматичний ПЛР-аналізатор виробництва F. Hoffmann-La Roche Ltd - всесвітньо відомої швейцарської фармацевтичної компанії, лідера в галузі фармацевтики та діагностики. Ми також плануємо закупити для цієї лабораторії від 10 тис. до 20 тис. тестів", - повідомив Порошенко.

Зазначається, що в рамках благодійної діяльності Фонд Порошенка, компанія "Рошен", волонтери та благодійники забезпечили продуктовими наборами першої необхідності більше ніж 38 тис. українців. Благодійна акція триває, кожен охочий може приєднатися до неї через платформу v2020.org.ua.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден підписав закон про надання допомоги Україні

ВР має намір удосконалити законодавство про звернення

Лондон та Берлін мають намір співпрацювати для виробництва відновлюваної енергії у Північному морі

Сунак і Шольц заявили про спільну роботу над варіантами використання заморожених активів РФ

Генпрокурор підписав стандарт діяльності прокурорів із захисту інвестицій під час досудового розслідування

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА