13:13 05.05.2020

Визнання воїнів УПА підтримує майже половина українців, думки про заборону георгіївської стрічки розділилися - опитування

2 хв читати
Визнання воїнів УПА підтримує майже половина українців, думки про заборону георгіївської стрічки розділилися - опитування

Визнання воїнів Української повстанської армії (УПА) борцями за незалежність України підтримують 44% українців, більше прихильників такого рішення в західних і центральних регіонах України.

Як свідчать дані загальнонаціонального дослідження, проведеного Фондом "Демократичні ініціативи" спільно з Київським міжнародним інститутом соціології, 44% українців підтримують таке рішення, тоді як 22% - проти цього рішення.

Байдуже до визнання УПА ставляться 16% респондентів, ще 17% опитаних не визначилися з відповіддю. Очікувано більш схвально до цього рішення ставляться в західних і центральних регіонах країни. Визнання воїнів УПА борцями за незалежність у східних і південних регіонах підтримують і не підтримують приблизно однаково по 30% громадян.

Щодо георгіївської стрічки, то, як показало опитування, близько третини українців підтримують рішення про її заборону, але близько третини респондентів також і не підтримують, а для 25% це не має значення.

Прихильників цього рішення найбільше на заході країни (44% підтримують, 23,2% не підтримують), у центрі України думки розділилися, найменше прихильників - у південних і східних областях - 20% підтримують таке рішення, 40% - не підтримують).

Також більшість українців (51%) не знають про масові заходи під назвою "Безсмертний полк", які проводяться 9 травня.

Згідно з результатами дослідження, ще 12% знають про ці заходи, але ставляться до них негативно. Знають і позитивно ставляться 18%, нейтрально - 12%. У всіх регіонах понад 50% не знають про цей захід, крім східної частини країни, де обізнаність трохи вища (нічого не знають 33%).

Крім того, згідно з результатами опитування, 61% українців не підтримують ідею участі українських політиків у заходах з нагоди Дня Перемоги в Москві, підтримують - 21%, ще 18% не визначилися. Менше таку ідею підтримують на Заході та в Центрі - 12% і 18% відповідно.

Опитування проводилося з 17 по 22 квітня методом телефонного інтерв'ю в усіх регіонах України за винятком Криму й окупованих територій Донецької та Луганської областей. Похибка вибірки не перевищує 2,2%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський напередодні в Києві провів зустріч із главою МЗС Великої Британії Камероном

У Херсонській області за добу під російськими обстрілами опинилися 14 населених пунктів, поранено одного жителя

ЗС України за добу ліквідували 1270 окупантів і 58 артилерійських систем противника - Генштаб

Сили оборони за добу завдали авіаударів по 11 районах скупчення військ РФ

За добу відбулося 134 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 50 атак

Війська РФ за добу здійснили три ракетних і 70 авіаударів, а також понад 100 обстрілів із РСЗВ

Окупанти за добу 349 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Туреччина підтвердила припинення всієї торгівлі з Ізраїлем через війну в Секторі Гази

На облаштування укриттів Латвії необхідно понад 98 млн євро - доповідь

3 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА