09:26 23.04.2020

У підозрюваної в убивстві Шеремета Кузьменко та її родичів з ранку тривають обшуки - адвокат

3 хв читати
У підозрюваної в убивстві Шеремета Кузьменко та її родичів з ранку тривають обшуки - адвокат

Обшуки відбуваються з ранку в четвер у дитячого кардіохірурга Юлії Кузьменко, підозрюваної в убивстві журналіста Павла Шеремета, а також у її близьких, повідомив адвокат Тарас Безпалий.

"Масові обшуки в Кузьменко Юлі та її близьких", - написав Безпалий на своїй сторінці у Facebook у четвер уранці, уточнивши, що вони розпочалися о 6:20 ранку.

При цьому, відповідаючи на запитання чи пропозиції про допомогу в коментарях, він зазначив, що "поки що все (відбувається - ІФ) адекватно", й повідомив, що підставою для обшуків стала постанова слідчого судді Печерського районного суду Києва в рамках кримінального провадження щодо вбивства Шеремета.

"Справа стерильна від доказів, шукають хоч щось", - прокоментував Безпалий.

У Національній поліції України підтвердили факт проведення обшуків у співмешканця однієї з підозрюваних у причетності до вбивства Шеремета Юлії Кузьменко.

"Так, слідчі проводять санкціоновані обшуки у співмешканця фігурантки", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в Нацполіції в четвер.

У свою чергу адвокат Кузьменко Тарас Безпалий розповів, що обшуки в рамках розслідування справи відбуваються за місцем проживання Кузьменко вранці в четвер, слідчі дії ще не завершено.

"Слідчі провели огляди двох ноутбуків, вилучили SIM-картки, стартові пакети та автомат "Сайга", який належить Петру Кияну (цивільний чоловік Кузьменко) з дозвільними документами", - сказав він.

Уточнюючи, де саме проводилися обшуки, адвокат сказав, що за місцем проживання Кузьменко.

Як повідомлялося, вранці 20 липня 2016 року в центрі Києва було підірвано машину керівника інтернет-видання "Українська правда" Олени Притули, в якій перебував Шеремет. Журналіст загинув на місці незабаром після вибуху.

12 грудня 2019 року поліція провела низку обшуків і повідомила про підозру деяким фігурантам справи. Того самого дня відбувся брифінг за участю керівництва Нацполіції, МВС і президента України Володимира Зеленського, на якому було частково розкрито проміжні результати розслідування та названо імена підозрюваних у вбивстві Шеремета.

Про підозру у вбивстві Шеремета повідомлено трьом особам: військовій медсестрі Яні Дугарь, волонтеру та дитячому медику Юлії Кузьменко, а також музиканту та ветерану АТО Андрію Антоненку, усіх їх затримано. Подружжя Владислав та Інна Грищенки, також учасники АТО, були затримані в іншій справі, але є фігурантами справи щодо вбивства Шеремета.

Заступник голови Національної поліції, начальник кримінальної поліції Євген Коваль заявив, що основним мотивом убивства Шеремета була спроба дестабілізувати соціально-політичну ситуацію в країні.

13 грудня Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 8 лютого 2020 року Кузьменко, для Дугарь суд обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту до 8 лютого 2020 року. 14 грудня суд заарештував до 8 лютого 2020 року Антоненка.

24 грудня Апеляційний суд Києва залишив у силі запобіжний захід Кузьменко у вигляді тримання під вартою. 3 лютого Печерський райсуд Києва залишив без задоволення клопотання захисту про зміну запобіжного заходу Кузьменко на нічний домашній арешт, щоб вона змогла продовжувати свою лікарську практику.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА