10:57 21.04.2020

Роботу рятувальників у Чорнобильській зоні забезпечують три пункти життєзабезпечення - ДСНС

2 хв читати
Роботу рятувальників у Чорнобильській зоні забезпечують три пункти життєзабезпечення - ДСНС

Для життєзабезпечення рятувальників, що працюють на гасінні пожеж у зоні відчуження ЧАЕС, було розгорнуто пункти життєзабезпечення в трьох населених пунктах, повідомляє прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) у Facebook.

"Мережею поширюються чутки, що наші хлопці нібито працюють голодними та сплять просто неба. Багатьох це привело до думки про те, що держава не в змозі нагодувати своїх захисників. Однак не поспішайте з висновками, керуючись емоційними дописами в соціальних мережах", - закликали в ДСНС.

Як повідомляється, станом на 20 квітня до гасіння залучено 1322 людини та 292 одиниці техніки.

"Для життєзабезпечення особового складу зведених загонів Головних управлінь ДСНС у Хмельницькій, Київській, Кіровоградській, Вінницькій та Дніпропетровській областей розгорнуті та функціонують пункти життєзабезпечення зведених загонів у с. Старі Соколи, с. Рудня-Іллінецька та с. Діброва. На місці розгортання пересувних пунктів життєзабезпечення передбачено пункти для розміщення особового складу, приготування їжі, харчування в польових умовах та забезпечено продуктами харчування", - повідомляють у ДСНС.

Зазначається, що снідають і вечеряють вогнеборці в пунктах життєзабезпечення, а обіди доставляються безпосередньо на місце гасіння пожеж. Їжа готується в пунктах життєзабезпечення і в їдальні Державного агентства України з управління зоною відчуження (ДАЗВ).

"Організовано також належні санітарно-гігієнічні умови для рятувальників, дозиметричний контроль та медичне забезпечення", - наголошується в повідомленні.

Як повідомлялося, станом на 7:00 21 квітня в зоні відчуження підрозділи ДСНС надають допомогу ДАЗВ у гасінні пожеж на території Корогодського, Луб'янського, Паришівського, Дитятківського та Денисовицького лісництв. Основні зусилля спрямовані на локалізацію трьох осередків (с. Розсоха, с. Крива Гора і с. Рудьки - с. Буряківка) тління пнів, залишків деревини та одного торфовища в осередках, пройдених вогнем.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У ХАРКОВІ КІЛЬКА ВИБУХІВ - МЕР

Генштаб ЗСУ: до середини дня армія РФ активізувалася на Сіверському та Харківському напрямках, на Покровському - зберігає високу інтенсивність атак

Окупанти обстріляли Куп'янський район Харківщини, загинули 5 мирних жителів, ще 9 постраждали - поліція

По Черкаській Лозовій було завдано подвійного удару "Іскандер-М", серед загиблих вагітна жінка

Дрони СБУ атакували військовий аеродром "Кущевська" і Слов'янський НПЗ у РФ - джерело

Зеленський вшанував пам'ять жертв радянських політичних репресій

Кількість поранених у Малоданилівській громаді зросла до 16, вісім у важкому стані - поліція

Кількість поранених у Малоданилівській громаді зросла до 15 осіб - Синєгубов

Життю прем'єра Словаччини нічого не загрожує - віцепрем'єр

На Херсонщині четверо постраждалих після ворожих обстрілів - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА