17:06 10.04.2020

Держприкордонслужба України спростовує інформацію про нестачу в її медзакладах засобів індивідуального захисту лікарів та апаратів ШВЛ

2 хв читати
Держприкордонслужба України спростовує інформацію про нестачу в її медзакладах засобів індивідуального захисту лікарів та апаратів ШВЛ

Державна прикордонна служба України спростувала інформацію, поширену неурядовою організацією StateWatch, про те, що заклади охорони здоров'я Держприкордонслужби, до яких у разі масового надходження хворих Covid-19 планується госпіталізація осіб серед особового складу, мають значну нестачу низки засобів індивідуального захисту лікарів та апаратів штучної вентиляції легенів (ШВЛ).

"Станом на сьогодні серед особового складу відомства випадків захворювань на Covіd-19 не зареєстровано. Відповідно лікування цих захворювань у відомчих закладах охорони здоров’я наразі не здійснюється. Водночас відомчі заклади охорони здоров’я готові до прийому та лікування хворих. Також через ці медичні заклади постійно відбувається перерозподіл та дозабезпечення підрозділів охорони кордону необхідними засобами захисту персоналу, який виконує завдання безпосередньо на державному кордоні", - йдеться в повідомленні на сайті відомства в п'ятницю.

Зазначається, що в Держприкордонслужбі визначено заклади охорони здоров'я відомчого підпорядкування, до яких можуть надходити прикордонники в разі їх захворювання на коронавірусну хворобу. До них входять три військово-медичних клінічних центри в Києві, Львові та Одесі.

У повідомленні наголосили, що, зважаючи на відсутність серед прикордонників хворих на Covid-19, в закладах охорони здоров'я в наявності є достатня кількість засобів захисту для медичного персоналу і в разі надходження хворих медзаклади будуть невідкладно дозабезпечені всім необхідним з наявного резерву. Також у відомстві зазначили, що потреба, яка була надана у відповіді StateWatch, вказувалася за 100% завантаження військово-медичних клінічних центрів хворими на коронавірусну хворобу до завершення карантинних заходів.

"Водночас додамо, що з метою поповнення щоденних витрат засобів захисту для всіх прикордонних підрозділів та відомчих закладів охорони здоров’я, визначеними органами Державної прикордонної служби України щоденно проводиться робота за процедурами закупівель зазначеної продукції. Наразі відповідно до укладених угод вже відбуваються надходження додаткової кількості засобів захисту, зокрема костюмів біологічного захисту, респіраторів, медичних масок, захисних окулярів, медичних рукавичок тощо", - додали в Держприкордонслужбі.

Надходження засобів захисту також відбувається за рахунок благодійної та гуманітарної допомоги, зокрема від міжнародних організацій. Окрім того, з цією самою метою до Міністерства охорони здоров'я України спрямовано розрахунки щодо потреб Державної прикордонної служби України в додаткових ресурсах, засобах та обладнанні.

Також наголошується, що все це дає змогу забезпечити готовність відомчих закладів охорони здоров'я до прийому хворих у разі ускладнення епідемічної ситуації і появи хворих серед прикордонників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок ворожого обстрілу в Херсоні пошкоджено магазин і освітній заклад

У Києві затримали псевдобізнесменів, які за фальшивими документами хотіли отримати в банку кредит на 25 млн грн

У Брюсселі відбудеться Форум ЄС-Україна з питань оборонної промисловості

Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст, приуроченому до Дня Європи

РФ наразі не запрошена на Саміт миру, але мирний процес без Росії неможливий - МЗС Швейцарії

Ворог не прорвався до каналу Сіверський Донець - Донбас, ситуація в районі Часового Яру контрольована, другу лінію оборони укріплено - ОСУВ "Хортиця"

За минулу добу на півдні України знищено авіаракету, два БПЛА Shahed і два "Орлани"

Нардепу Клочку повідомлено про підозру в незаконному збагаченні на понад 11 млн грн

На катерах ВМС ЗСУ "Ірпінь" і "Рені", отриманих від Естонії, виконуватимуть бойові завдання

Україна не має реалістичного плану "Б" у короткостроковій перспективі без допомоги США - Стефанішина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА