20:18 08.04.2020

Глава ВООЗ закликає керівників країн не політизувати тему боротьби проти Covid-19

2 хв читати
Глава ВООЗ закликає керівників країн не політизувати тему боротьби проти Covid-19

Керівникам країн світу буде простіше впоратися з наслідком поширення коронавірусу Covid-19, якщо вони будуть уникати політизування цієї теми, заявив у середу глава Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Адханом Гебреєсус.

"Не треба політизувати тему вірусу, якщо ви не хочете побачити ще більше померлих", - сказав він на прес-конференції в Женеві. Також він закликав США і Китай згуртуватися і разом працювати над тим, щоб перемогти коронавірус.

Так глава ВООЗ відповів на прохання прокоментувати слова президента США Дональда Трампа, який розкритикував те, як організація бореться проти коронавірусу.

У своїй відповіді безпосередньо про Трампа він не говорив.

У ніч на середу Трамп заявив, що ВООЗ обрала невдалі рішення в ситуації з коронавірусом Covid-19, і тому він обмірковує, в якому обсязі її слід у подальшому фінансувати.

"ВООЗ отримує дуже великі гроші від США", - нагадав він на брифінгу в Білому домі. При цьому Трамп зазначив, що спочатку в ВООЗ не погоджувалися з його рішенням закрити кордон з Китаєм, щоб стримати поширення вірусу. "Вони помилилися з багатьох питань, здається, що вони займали вкрай прокитайську позицію", - заявив Трамп.

"Вони не забили вчасно на сполох. Ймовірно, їм слід було почати діяти на кілька місяців раніше", - додав він.

Тому, за словами президента, "ми подивимося, за що ми платимо (ВООЗ - ІФ)". У зв'язку з цим він має намір "дуже рішуче припинити" фінансування діяльності цієї організації.

Пізніше, під час відповіді на уточнююче питання журналіста про те, чи розумно в розпал пандемії коронавірусу заморожувати фінансування ВООЗ, Трамп уточнив, що поки все-таки не припиняє фінансування. "Я сказав, що ми будемо розглядати це питання", - сказав президент США.

При цьому сам Трамп раніше неодноразово говорив, що нині у США немає проблем у роботі з Китаєм щодо коронавірусу. Його основна претензія до Пекіна полягає в тому, що китайська влада, на думку Трампа, тривалий час приховувала спалах коронавірусу на своїй території.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА