19:15 02.04.2020

Наглядова рада "Укрзалізниці" відсторонила Марчека від керівництва компанією

1 хв читати
Наглядова рада "Укрзалізниці" відсторонила Марчека від керівництва компанією

Наглядова рада АТ "Укрзалізниця" (УЗ, Київ) відсторонила Желька Марчека від керівництва компанією, повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" інформоване джерело на ринку.

За його словами, таке рішення було ухвалено на останньому засіданні наглядової ради УЗ.

Раніше профспілка "Спілка залізничників України" направила президенту Володимиру Зеленському і прем'єр-міністру Денису Шмигалю клопотання щодо розірвання договору з Марчеком у зв'язку з порушенням ним колективного договору, Кодексу законів про працю, а також закону України "Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності".

"Він (Марчек - ІФ) дозволив собі призупинити соціальні виплати залізничникам у цей скрутний час. Замість вирішення питання захисту простих працівників Желько зменшує основний дохід залізничників. Такий керівник нам не потрібен", - заявили в профспілці.

Спілка залізничників України звинувачує Желька Марчека в тому, що він узгоджує укази про режим простою і призупинення виплат, гарантованих колективним договором, лише з однією з кількох профспілкових організацій, ігноруючи думку інших профспілок, що порушує права кількох тисяч працівників "Укрзалізниці".

У свою чергу в Офісі президента України профспілці відповіли, що за результатами розгляду звернення запропонували Кабміну разом із зацікавленими органами всебічно опрацювати порушені профспілкою питання й відзвітувати за результатами.

Як повідомлялося, 5 лютого 2020 року Кабінет Міністрів тимчасово призначив виконувачем обов'язків голови правління АТ "Укрзалізниця" члена правління УЗ Желька Марчека.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА