15:48 23.03.2020

На Київщині посилено обмежувальні заходи, обладміністрація створює антикризовий центр допомоги

2 хв читати
На Київщині посилено обмежувальні заходи, обладміністрація створює антикризовий центр допомоги

Жорсткіші обмежувальні заходи, спрямовані на недопущення поширення гострої респіраторної хвороби Covid-19, викликаної коронавірусом SARS-CoV-2, а також антикризовий центр адресної допомоги тим, хто забезпечує критично важливі сфери життєдіяльності, починають діяти в Київській області з 23 березня.

"Від сьогодні - нові правила роботи громадського транспорту та інші обмеження для громадян для недопущення поширення коронавірусу", - сказав у понеділок на брифінгу т. в. о. голови Київської обласної державної адміністрації Василь Володін.

Він розповів, що громадський транспорт області з понеділка перевозить виключно працівників підприємств, які забезпечують критично важливі сфери життя - медичних працівників, рятувальників, правоохоронців, фахівців сфери житлово-комунального господарства, людей, які працюють у магазинах і аптеках. "Маршрути перевезення можуть бути змінені", - додав керівник обладміністрації.

Володін наголосив, що користуватися громадським транспортом можна лише за наявності спецпропуску, посвідчення та засобів захисту.

"Обмеження не стосуються особистого транспорту", - сказав чиновник.

Володін повідомив, що також заборонено користуватися дитячими майданчиками, під забороною перебуває й робота ринків. У магазинах і аптеках, згідно з обмеженням, може перебувати не більше ніж одна людина на 10 квадратних метрів.

"Київська обласна держадміністрація ініціює створення антикризового центру допомоги Київської області", - повідомив т. в. о. голови обладміністрації.

"Бажання допомогти має бути направлено на тих, хто потребує підтримки. З ініціативи Київської обласної державної адміністрації запускається антикризовий центр допомоги Київської області, а саме, медичним закладам, рятувальникам, комунальним службам і всім, хто підтримує життєдіяльність області", - пояснив він.

Володін пояснив, що майданчик антикризового центру об'єднає і скоординує зусилля благодійних фондів, підприємців та влади "заради допомоги тим, хто наразі рятує життя і здоров'я нас та нашого суспільства".

За його словами, влада акумулюватиме інформацію про те, які є потреби в області загалом і зокрема. "Люди, які хочуть адресно допомогти, можуть звертатися в антикризовий центр, представники штабу надаватимуть необхідну інформацію та контакти. Тільки разом і в єдності ми впораємося з цим викликом", - додав керівник обладміністрації.

Детальніша інформація про роботу центру, за словами Володіна, з'явиться протягом доби.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Хамас прийняв пропозицію про припинення вогню, але Ізраїль заявив, що вона неприйнятна

Нідерланди планують постачання F-16 Україні з осені

Макрон вітає "зобов'язання" Китаю "утримуватися від продажу будь-якої зброї" Москві

Пентагон засудив "безвідповідальну риторику" Росії

ХАМАС заявив про згоду на запропоновану Єгиптом і Катаром угоду про припинення вогню в Секторі Гази

Саміт миру покаже, хто дійсно виступає за рівноправність у світі

Зеленський заслухав доповідь Сирського за підсумками його поїздки на передову

Генштаб ЗС України: Російські війська за добу завдали двох ракетних і 69 авіаційних ударів, здійснили 52 обстріли з РСЗВ

Генштаб ЗС України: Українська авіація за добу завдала 11 ударів по локаціях військ РФ

Генштаб ЗС України: За добу відбулося 87 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 22 атаки ворога

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА