11:59 16.03.2020

Київ посилює обмежувальні заходи в рамках припинення поширенню коронавірусу

2 хв читати
Київ посилює обмежувальні заходи в рамках припинення поширенню коронавірусу

З 17 березня в Києві посилюються заходи щодо припинення поширення коронавірусу, повідомляє прес-служба міського голови Віталія Кличка.

"З 17 березня в Києві максимально обмежується пересування людей між містом Києвом та іншими населеними пунктами України, проведення культурних, спортивних, соціальних, релігійних та інших заходів з масовою участю громадян, робота підприємств громадського харчування. Не працюватимуть заклади швидкого харчування, ресторани, кафе, бари. Вони зможуть приймати онлайн-замовлення на доставку їжі. Не працюватимуть і торговельні центри. За винятком продуктових і господарських магазинів і аптек", - зазначено в повідомленні.

Тимчасово припиняється і робота спортивних комплексів і залів, закладів побутового обслуговування населення, SPA-салонів, салонів краси, саун, косметологічних кабінетів, кабінетів масажу, перукарень, тату-салонів, а також розважальних закладів - дискотек, нічних клубів, комп'ютерних клубів.

Зберігається обмеження на проведення масових заходів.

Продовжать працювати АЗС, банки й банкомати.

Використання громадського транспорту також не обмежується, проте киян закликають не пересуватися містом без нагальної потреби. Пасажирів метро просять користуватися медичними масками.

Мер Києва зазначив, що міська влада продовжить роботу в штатному режимі та забезпечить життєдіяльність і безпеку городян.

"До відома департаментів Київської міської держадміністрації доведено вимоги щодо тимчасового скасування дорадчих і колегіальних засідань, громадських слухань, особистих прийомів громадян. ЦНАП - за необхідності приймати громадян, але за попереднім онлайн-записом", - уточнюється в повідомленні.

"Місто подбає про забезпечення соціально незахищених груп населення, особливо самотніх літніх людей, продуктами харчування і предметами першої необхідності - їх доставлятимуть додому", - зазначив Кличко.

Водночас керівників підприємств, установ і організацій незалежно від форм власності та підпорядкування закликали максимально перевести роботу персоналу на віддалений доступ, а також упровадити режим профілактичного спостереження за співробітниками, котрі відвідували країни інфекційного ризику.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент Словенії: Якщо Україна перестане боротися - то настане кінець і Україні, і міжнародному верховенству права

Прем'єр Нідерландів: РФ має брати участь у Саміті миру, але мир неможливий без дотримання росіянами правил і цінностей

Прем'єр Греції на Саміті миру наголосив на важливості свободи судноплавства та захисту інфраструктури в Україні

Президент Литви закликав учасників Саміту миру приєднатися до майбутнього спецтрибуналу щодо агресії проти України

Зеленський обговорив із президентом Кот-д'Івуару продовольчу безпеку світу

Кулеба: з РФ доведеться говорити, але ми не дозволимо їй говорити мовою ультиматумів

У декларації Саміту миру враховано всі принципові позиції України - Кулеба

На початку тижня в Україні трохи потеплішає, на північному сході дощі

У Швейцарії стартував другий день Саміту миру щодо України, готується підсумкове комюніке

Україна та Палау встановили дипломатичні відносини

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА