14:03 25.03.2011

Главою УГКЦ став єпископ Святослав (Шевчук)

1 хв читати

Президент України Віктор Янукович привітав виборчий синод єпископів Української греко-католицької церкви (УГКЦ) з обранням глави Церкви - єпископа Святослава (Шевчука).

Як повідомляє прес-служба глави держави, В.Янукович побажав миру всім греко-католикам і наголосив на необхідності розуміння між усіма конфесіями в Україні.

Раніше джерело агентства "Інтерфакс-Україна" повідомляло про обрання владики Святослава (Шевчука) главою УГКЦ. За цього кандидата віддали голоси більшість учасників виборчого синоду УГКЦ, що відбувається у Львові з 21 березня.

Офіційно УГКЦ поки що не повідомляла імені нового глави церкви.

Нині владика Святослав є апостольським адміністратором єпархії Покрова Пресвятої Богородиці в Буенос-Айресі (Аргентина).

С.Шевчук народився 5 травня 1970 року в райцентрі Стрий Львівської області, освіту здобув в Аргентині та Львівській духовній семінарії УГКЦ, в якій потім працював префектом і віце-ректором. Також був особистим секретарем попереднього глави УГКЦ кардинала Любомира Гузара.

У четвер учасники виборчого синоду УГКЦ проводили голосування за спрощеною схемою, згідно з якою главу церкви обирають простою більшістю голосів учасників синоду. Перші три дні виборів результату не мали - тоді для перемоги потрібно було набрати дві третини голосів.

Вибори нового глави УГКЦ призначили після того, як у лютому поточного року Папа Римський прийняв відставку глави УГКЦ кардинала Любомира Гузара за станом здоров'я.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА