18:21 27.02.2020

Дніпропетровська область готова протидіяти коронавірусу - ОДА

1 хв читати
Дніпропетровська область готова протидіяти коронавірусу - ОДА

Дніпропетровська область готова в разі необхідності протидіяти коронавірусу нового типу Covid-19, для цього є госпітальні бази та кваліфіковані інфекціоністи, забезпечені всім необхідним, заявив під час прес-конференції голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко.

"Є чіткий регіональний план дій - як не допустити проникнення хвороби в регіон і зупинити її, якщо це все-таки станеться. Одне з головних завдань - не допустити ввезення коронавірусу в область. Для цього в міжнародному аеропорту Дніпропетровської області здійснюють температурний скринінг за допомогою тепловізорів", - наводить слова Бондаренка прес-служба ОДА.

Голова ОДА зазначив, що в області визначено чотири бригади "швидкої" для надання допомоги та транспортування людей із підозрою на вірус. До лікування таких пацієнтів готові дві госпітальні бази - в Дніпровській міській лікарні №21 та інфекційній лікарні №1 Кривого Рогу. За словами Бондаренка, заклади забезпечені всіма необхідними засобами та ліками для дотримання протиепідемічного режиму, а також ізоляції хворих. Крім того, наразі в регіоні розглядають можливі локації для обсервації.

"Інфекційні відділення наразі можуть прийняти 300 пацієнтів, а за потреби - оперативно розмістити вдвічі більше хворих коронавірусом. Готуємося приймати і дітей, адже в Європі вже є випадки захворювання малюків", - зазначив директор департаменту охорони здоров'я Валерій Сердюк.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ викрила мережу агентів ФСБ РФ, які готували вбивство президента України, затримано двох полковників Управління держохорони

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення мера Очакова

Кабмін продовжив на місяць відстрочку від призову, яка надана рішеннями Мінекономіки

Опитування: 83% українців вважають, що держава має втрутитися в діяльність УПЦ (МП), 82% не довіряють цій церкві

На Центральному залізничному вокзалі Києва відкрився інформаційний пункт рекрутингу до ЗСУ

У протоці Босфор сів на мілину суховантаж Alexis, що прямував з України до Єгипту

У Тисі виявили тіла трьох потопельників – Держприкордонслужба України

Російські війська за добу 11 разів обстріляли населені пункти Донеччини, евакуйовано 506 осіб

У Кривому Розі на території військкомату помер військовозобов'язаний

Перший півфінал "Євробачення-2024" відбудеться у вівторок, українці за кордоном зможуть проголосувати за Alyona Alyona & Jerry Heil

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА