17:30 27.02.2020

СБУ ліквідувала в Запоріжжі масштабний конвертаційний центр, який завдав державі збитків на 20 млн грн

2 хв читати
СБУ ліквідувала в Запоріжжі масштабний конвертаційний центр, який завдав державі збитків на 20 млн грн

Співробітники Служби безпеки України в Запоріжжі припинили діяльність масштабного конвертаційного центру, який виводив кошти, зокрема державних підприємств, повідомляє прес-центр СБУ.

"Досудове слідство встановило, що "конверт" функціонував із січня 2019 року. Організатори надавали замовникам "послуги" з переказу коштів через здійснення фіктивних фінансово-господарських операцій. Конвертцентр також забезпечував штучну мінімізацію податкових платежів до бюджету", - йдеться в повідомленні.

Так, серед клієнтів конвертаційного центру було понад 60 комерційних структур реального сектора економіки, а також низка державних і комунальних підприємств із Запорізької, Дніпропетровської та Сумської областей.

"За даними слідства, серед виведених у тінь коштів понад 55 млн грн - бюджетні гроші. Загалом державі завдано збитків на суму понад 20 млн грн через несплату податків і обов'язкових платежів", - додали у відомстві.

Під час 13 обшуків в офісі конвертаційного центру та приміщеннях фігурантів справи вилучено 16 печаток підконтрольних підприємств, банківську та бухгалтерську документацію, чорнові записи, комп'ютерну техніку та засоби зв'язку. Крім того, правоохоронці виявили три "ботоферми", облаштовані організаторами конвертаційного центру.

"Вони, можливо, використовувалися для масового поширення деструктивних публікацій у соцмережах і месенджерах, а також для розсилки неправдивих повідомлень про "мінування" та інших дій, спрямованих на дестабілізацію ситуації в країні", - наголосили в СБУ.

У рамках кримінального провадження вирішується питання про притягнення до кримінальної відповідальності організаторів конвертаційного центру та керівництва підприємств-клієнтів для відшкодування завданих державі збитків.

Тривають слідчо-оперативні дії для встановлення всіх обставин і осіб, причетних до махінації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог стягує додаткові війська в напрямку Часова Яру та Іванівського - ОСУВ "Хортиця"

У Харкові троє постраждалих унаслідок ворожого удару по підприємству - Синєгубов

Ворог завдав ракетного удару по Одеському району, відомо про трьох поранених, пошкоджено цивільну інфраструктуру - ОВА

У Харкові сильна пожежа на підприємстві через ворожий удар - мер

Окупанти вдарили по цивільній інфраструктурі Харкова, є постраждалі - Синєгубов

Помічника Джемілєва затримано в аеропорту Кишинева - Чубаров

Розпочато кримінальне провадження за фактом перешкоджання доступу держави до стратегічної інформації про проєктування АЕС – Міненерго

Окупанти обстріляли два села на Харківщині, постраждала пенсіонерка - Синєгубов

ОКУПАНТИ Б'ЮТЬ ПО ХАРКОВУ І ХАРКІВСЬКОМУ РАЙОНУ - ГОЛОВА ОБЛАДМІНІСТРАЦІЇ

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві ліквідовано - ДСНС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА