20:49 11.02.2020

ЄС і Україна посилять роботу над оновленням Угоди про зону вільної торгівлі

2 хв читати
ЄС і Україна посилять роботу над оновленням Угоди про зону вільної торгівлі

Європейський Союз і Україна домовились посилити роботу, щоб у наступному році оновити Угоду про зону вільної торгівлі з ЄС, повідомив європейський комісар з питань сусідства та розширення Олівер Варгеї.

"Ми також погодилися розвинути нашу роботу, щодо перегляду Угоди про зону вільної торгівлі з ЄС і додатків до неї наступного року. І наші колеги дуже уважно стежитимуть за сферами, в яких ми можемо доповнити угоду, згідно з правилами. І ми повернемось до цієї теми дуже скоро, так, щоб у нас була дуже коротка і ефективна процедура в наступному році, щоб оновити угоду", - сказав він на прес-брифінгу з прем'єр-міністром України Олексієм Гончаруком в Києві у вівторок.

Варгеї також повідомив, що пріоритетом буде підписання в 2020 році угоди між Україною та ЄС про спільний авіапростір.

"За перші три роки існування Угоди про асоціацію ми змогли збільшити торгівлю наполовину. Ми продовжимо підтримувати Україну в імплементації Угоди про асоціацію, щоб досягти переваг, які це принесе Україні і народу цієї країни", - підкреслив єврокомісар.

Він зазначив, що прагнув приїхати в Україну якомога раніше, щоб повідомити, що ця Єврокомісія зацікавлена в посиленні економіки країн "Східного партнерства".

"Ми повинні працювати над усіма сферами, де ми можемо повернути приріст робочих місць в Україні, особливо коли йдеться про зв'язок, "Зелену угоду", енергію, транспорт, освіту - все, що може сприяти створенню сильної економіки в Україні. Ми погодилися з прем'єр-міністром, що це наш спільний пріоритет і це також повинно збільшити іноземні прямі інвестиції в цю країну", - сказав Варгеї.

Також він підкреслив, що Україна і ЄС будуть разом працювати над створенням бізнес-середовища, заснованого на верховенстві права, викоріненням корупції та впливу олігархів.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА