20:31 08.02.2020

Спецназ приступив до активної фази операції в торговому центрі таїландського Кората

2 хв читати

Спецназ армії Таїланду приступив до активної фази операції в торговому центрі міста Накхон Ратчасима (Корат), де озброєний солдат продовжує утримувати 16 заручників, повідомляють місцеві ЗМІ.

Поки відомо, що під повним контролем спецназівців знаходиться перший поверх торгового центру. Водночас раніше надходила інформація про те, що солдат утримує заручників на четвертому поверсі.

Велику кількість відвідувачів торгового центру виведено з будівлі. Тим, хто, можливо, ще залишається в ньому, рекомендовано забарикадуватися і поставити звук дзвінків мобільних телефонів на мінімальну гучність. Повідомляється також короткий номер, за яким вони можуть дати про себе знати.

Міністерство інформації Таїланду рекомендувало телебаченню, радіо та інтернет-ЗМІ мінімізувати трансляцію прямих репортажів про дії правоохоронців навколо торгового центру і утриматися від показу кадрів, на яких відображені особливо "жорсткі" наслідки бійні.

Кількість загиблих внаслідок стрілянини спочатку у військовій частині, а потім у торговельному центрі міста Корат на північному сході Таїланду, досягла 17 осіб, повідомила раніше в суботу надзвичайна рятувальна служба в Бангкоку.

У міністерстві охорони здоров'я жителів міста закликали здавати кров для постраждалих.

За деякими даними, кількість поранених перевищила 30 осіб.

Перед тим, як розпочати стрілянину в торговому центрі, військовослужбовець, який залишив військову частину, вистрілив у будівлю з гранатомета - знімок з соцмережі, на якому цей солдат у повній екіпіровці спецназу відображений на тлі вибуху, опублікував у суботу інтернет-портал британського видання Daily Mail.

Раніше повідомлялося, що цей солдат опублікував кілька фотографій і відеозаписів на своєму акаунті в соцмережі. На запису він говорить, що у нього зводить пальці: "Я втомився, я більше не можу рухати пальцями". При цьому він задається питанням: "Чи повинен я здатися?"

Крім того, порталу стали доступні кадри із камер відеоспостереження, розміщених у цьому торговому центрі - на них також відображений цей солдат, що йде одним із коридорів з автоматичною зброєю на плечі.

За повідомленням таїландського інформаційного порталу Khaosod, солдату вдалося викрасти з військової частини не менше 700 патронів. Портал зазначає, що він - професійний стрілок, який у минулому виграв кілька призів на змаганнях зі стрільби.

Раніше повідомлялося, що військовослужбовець армії Таїланду застрелив двох офіцерів, викрав військовий автомобіль і пізніше відкрив стрілянину з автомата по відвідувачах в одному з торгових центрів міста.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Києві відкрили перший центр рекрутингу української армії

Кабмін виділив додаткові 15,5 млрд грн для закупівлі дронів - Шмигаль

Житлову субсидію на неопалювальний сезон для більшості українців буде перепризначено автоматично - Мінсоцполітики

Країни G7 знижуватимуть залежність від Росії в галузі атомної енергії - заява

Між станціями метро "Деміївська" та "Либідська" розпочався демонтаж залізобетонних тюбінгів - КП "Київський метрополітен"

Суд дозволив зняти з митрополита Павла електронний браслет, але не відлучатися з місця проживання

"Нова пошта" відкрила перше відділення в Іспанії

Правоохоронець із Запоріжжя вимагав у військового хабаря за непритягнення до відповідальності за ДТП, у якій той не був винен

Зеленський: Членство в ЄС - мрія, яка скоро стане реальністю для України

Чарльз III повернувся до громадських обов'язків після діагностування раку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА