16:28 05.02.2020

Іран у зв'язку з "угодою століття" США допомагатиме палестинським збройним групам - Хаменеї

2 хв читати

 Керівник Ісламської республіки Іран аятола Алі Хаменеї, критикуючи план США щодо близькосхідного врегулювання ("угода століття"), в середу заявив, що Тегеран надаватиме допомогу палестинським збройним угрупованням.

"Палестинські воєнізовані організації піднімуться і чинитимуть опір. На щастя, цей опір у західній частині Азії не обмежується палестинцями, а охоплює широку область, і він щодня зростає. Іран вважає своїм обов'язком підтримувати палестинські групи й допоможе їм, як зможе", - цитує слова Хаменеї агентство "Мехр".

За словами аятоли, найкращий спосіб вирішити палестинську проблему - обрати уряд шляхом голосування серед усіх вихідців із Палестини у світі, включно з мусульманами, християнами та іудеями. Однак Хаменеї закликав виключити з голосування "іммігрантів, які оселилися на окупованих землях" у Палестині.

Також він піддав критиці план США і висловив упевненість у його провалі.

"Американська змова з "угодою століття" помре до того, як помре (президент США Дональд - ІФ) Трамп", - наголосив Хаменеї.

Він зазначив, що в цьому плані долю палестинців було вирішено за їхньою спиною. Аятола додав, що також не варто звертати увагу на підтримку цього плану з боку лідерів деяких арабських держав. За словами Хаменеї, "вони некомпетентні й не мають поваги серед власних народів".

Представлений 28 січня план адміністрації США щодо врегулювання на Близькому Сході пропонує співіснування держав Ізраїлю і Палестини, зберігає Єрусалим неподільною столицею Ізраїлю і статус-кво Храмової гори з вільним доступом до неї представників будь-яких релігій.

План передбачає роззброєння палестинського угруповання ХАМАС, яке контролює сектор Газа, а також створення повністю демілітаризованої палестинської держави.

Цю ініціативу піддали критиці низка країн, зокрема Туреччина та Іран, а також Ліга арабських держав (ЛАД) і Організація ісламського співробітництва.

Минулої суботи палестинський лідер Махмуд Аббас на зустрічі ЛАД оголосив про рішення припинити будь-які відносини зі США та Ізраїлем.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА