11:56 29.01.2020

Мер Дніпра пропонує на один день призупинити платежі у ПриватБанку, щоб звернути увагу на проблеми у зв'язку з пікетами

3 хв читати
Мер Дніпра пропонує на один день призупинити платежі у ПриватБанку, щоб звернути увагу на проблеми у зв'язку з пікетами

Мер Дніпра Борис Філатов пропонує на один день призупинити платежі в державному ПриватБанку, щоб звернути увагу влади на проблеми банку через пікети працівників Нікопольського заводу феросплавів (НЗФ, Дніпропетровська обл.).

"Наприклад, я призупинив би в банку платежі. Лише на один день. Або перевів його на скорочений робочий день. Тому що у співробітників болять вуха. І повірте, що всі великі "зелені "начальники в цій країні, які вдають, що не помічають проблем із ПриватБанком, особисто приїхали б розганяти це неподобство", - написав Філатов у Facebook.

"У мене взагалі дуже багато різних ідей. Але для цього в державному ПриватБанку має бути не такий боягузливий і хитрозроблений менеджмент, який намагається воювати з колишніми власниками чужими руками. Наприклад, руками мерії", - додав він.

За словами Філатова, жителі Дніпра ненавидять тих, хто організував ці пікети. "А ляльководам, які організували цей парад, ... я хочу сказати лише одне. Вас до цього й так у місті не надто любили. А зараз ненавидять", - зазначив він.

Як повідомлялося, ПриватБанк у середу виплатив НЗФ 21,8 млн грн, виконавши рішення Господарського суду Києва від 17 грудня 2019 року. Водночас банк подав апеляційну скаргу на рішення суду, вважаючи рішення суду першої інстанції неправомірним, а дії організаторів пікету черговою спробою тиску на банк.

До націоналізації ПриватБанку НЗФ був поручителем за кредитом рефінансування, який Національний банк України (НБУ) видав ПриватБанку. У травні 2018 року НБУ подав до Господарського суду Дніпропетровської області позовну заяву про звернення стягнення на рухоме майно, що належить НЗФ. Це майно було передано в заставу як забезпечення зобов'язань ПриватБанку за кредитом рефінансування.

Госпсуд Дніпропетровської області 28 серпня 2019 року затвердив мирову угоду між НБУ і НЗФ, ініціатором якої став останній. Згідно з мировою угодою, НЗФ зобов'язався погасити заборгованість ПриватБанку за кредитом рефінансування в сумі, що дорівнює ринковій вартості заставного майна, на яке НБУ звертав стягнення в цьому процесі. Погасити всю суму зобов'язань розміром 21 млн грн за угодою підприємство мало можливість протягом 12 місяців рівними частинами без комісії. Водночас уже 6 вересня 2019 року завод достроково виконав зобов'язання перед НБУ за мировою угодою.

Як повідомлялося, у вересні 2019 року працівники НЗФ почали пікетувати головний офіс ПриватБанку в Дніпрі, а в листопаді-грудні минулого року брали участь у мітингах під стінами НБУ в Києві.

Співвласниками НЗФ є екс-акціонери ПриватБанку Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов.

Уряд України 18 грудня 2016 року, пославшись на пропозицію Нацбанку та колишніх акціонерів ПриватБанку, ухвалив рішення про націоналізацію цієї найбільшої на українському ринку фінустанови та влив у її капітал понад 155 млрд грн.

Згідно з даними Нацбанку України, ПриватБанк на 1 жовтня 2019 року за розміром загальних активів (525,746 млрд грн) посідав 1-ше місце серед 76 банків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА