07:57 16.01.2020

Трамп знав усе, що відбувається стосовно України - соратник Джуліані

2 хв читати
Трамп знав усе, що відбувається стосовно України - соратник Джуліані

Соратник особистого адвоката президента США Руді Джуліані Лев Парнас заявив, що Дональд Трамп "точно знав, що відбувається" зі спробами чинити тиск на Україну з метою ініціювати початок розслідування стосовно колишнього віце-президента США Джо Байдена.

"Президент Трамп точно знав, що відбувається. Він знав про всі мої пересування. Я б нічого не зробив без згоди Руді Джуліані або президента", - заявив Парнас в інтерв'ю MSNBC.

Він додав, що заява Трампа про те, що він нічого не знав, є брехнею.

Демократи Палати представників у вівторок повідомили про нові документи щодо розслідування відносин президента Трампа з Україною.

Зокрема, вони містять текст листа Джуліані президенту України Володимиру Зеленському. Скріншот листа Комітету з розвідки Палати представників було надано Парнасом.

Президент заявляв, що не брав участі в зусиллях Джуліані чинити тиск на Україну, але Парнас тепер це спростовує.

Демократи ініціювали процедуру імпічменту щодо президента 24 вересня 2019 року, після того, як американський інформатор висловив стурбованість у зв'язку з телефонною розмовою Трампа з українським президентом Володимиром Зеленським, яка мала місце 25 липня. В ході розмови Трамп закликав Зеленського почати розслідування щодо екс-віце-президента США Джо Байдена і його сина Гантера, а також передбачуваного втручання в американські вибори 2016 року з території України.

У підсумку в грудні минулого року Палата представників США оголосила імпічмент президенту країни Дональду Трампу за обома пунктами обвинувачення. Йдеться про зловживання владою і перешкоджання розслідуванню, яке проводив Конгрес.

Тепер у Сенаті вирішать, чи дійсно слід усувати Трампа з посади.

Більшість в Сенаті (53 місця) зараз належить партії Трампа - республіканцям. Тому, як вважають спостерігачі, найімовірніше, на цьому етапі процедура відсторонення президента від влади буде заблокована.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА