20:24 04.01.2020

Показу мод в будівлі костелу Святого Миколая в Києві не буде

2 хв читати
Показу мод в будівлі костелу Святого Миколая в Києві не буде

Міністр культури України Володимир Бородянський повідомив про скасування показу мод українського дизайнера Альони Серебрової в будівлі костелу Святого Миколая в Києві, посилаючись на негативну позицію настоятеля храму.

"Показу мод у будівлі костьолу Святого Миколая, який перебуває на балансі Національного будинку органної та камерної музики України - не буде. Оскільки одночасно це і Національний будинок органної та камерної музики України і діючий костьол, будь-які заходи в цьому місці враховують позицію настоятеля", - написав міністр на своїй сторінці в Фейсбук у суботу ввечері.

Він підкреслив, що настоятель усно надав негативну відповідь.

За інформацією інтернет-видання "Обозреватель" Міністерство культури України виступило з наміром провести в костелі Святого Миколая в Києві безпрецедентний модний показ відомого українського дизайнера Альони Серебрової.

"У розпорядженні "Обозревателя" виявилися листи міністерства до настоятеля релігійної організації "Релігійна Громада Прихід Святого Миколая Київсько-Житомирської дієцезії Римсько-католицької церкви в Києві" отця Андрія Рака, а також генерального директора ДП "Національний будинок органної та камерної музики України" Стахурської Тетяни Миколаївни про проведення заходу у відповідній локації", - йдеться в повідомленні на сайті видання напередодні в п'ятницю.

Скан-копії листів опубліковані "Обозревателем" на своєму сайті.

Також було зазначено, що сама дизайнер Сереброва надіслала листа міністру культури Бородянському з проханням посприяти проведенню показу в приміщенні Національного будинку в період з 15 до 29 лютого 2020 року.

Зі свого боку чиновники вибір локації пояснюють тим, що останнім часом світові бренди співпрацюють у колаборації з релігійною естетикою, що дає більш широке поширення. Як приклад було наведено світові модні покази, які проводяться в Вестмінстерському абатстві в Лондоні, церкві Сен-Меррі в Парижі, церкві Святого Варфоломія в Нью-Йорку.

"Презентація колекції українського дизайнера на території Національного будинку органної та камерної музики в Києві стане символом нового осмислення зв'язку між традиційним і сучасним, духовним і тілесним, вічним і тимчасовим, і, безсумнівно, приверне увагу молоді до цієї культурної та архітектурної пам'ятки України", - пояснюється в листі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА