15:17 07.12.2019

РНБО на присвяченому зустрічі "нормандської четвірки" засіданні затвердило один зі сценаріїв розвитку ситуації, який втілюватимуть в життя як основний - Данилов

1 хв читати
РНБО на присвяченому зустрічі "нормандської четвірки" засіданні затвердило один зі сценаріїв розвитку ситуації, який втілюватимуть в життя як основний - Данилов

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данилов повідомив, що на закритому засіданні РНБО в суботу під головуванням президента України Володимира Зеленського було затверджено один зі сценаріїв розвитку подій у зв'язку з майбутньою зустріччю в Нормандському форматі, який втілюватимуть в життя як основний.

"Сьогодні на засіданні РНБО було ухвалено один зі сценаріїв, який буде втілюватися в життя як основний наразі", - сказав він у коментарі журналістам за підсумками засідання РНБО, який було показано в ефірі "5 каналу".

Данилов зазначив, що сценарій реінтеграції Донбасу передбачає повернення окупованих територій Донецької та Луганської областей до складу України. "Ключові моменти, які сьогодні є в порядку денному, - це вже похідні від, скажімо так, певних сценаріїв", - вказав він.

Секретар РНБО нагадав, що Україна хоче повернути своїх полонених, які перебувають на території РФ, в окупованому Криму і на окупованій частині Донбасу.

Данилов нагадав, що Україна хоче припинити вогонь на Донбасі. За його словами, третє питання, яке наразі розглядають, - це повернення Україні контролю над кордоном, і потім вже питання проведення місцевих виборів ОРДЛО.

При цьому він наголосив, що п'ять можливих сценаріїв реінтеграції тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, затверджені 3 грудня на нараді у президента, поки що закриті.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Двоє загиблих, ще четверо поранених на Донеччині за минулий день через обстріли

На Харківщині за добу загинув мирний житель, ще десятеро постраждали в результаті ворожих обстрілів - Синєгубов

Зеленський напередодні в Києві провів зустріч із главою МЗС Великої Британії Камероном

У Херсонській області за добу під російськими обстрілами опинилися 14 населених пунктів, поранено одного жителя

ЗС України за добу ліквідували 1270 окупантів і 58 артилерійських систем противника - Генштаб

Сили оборони за добу завдали авіаударів по 11 районах скупчення військ РФ

За добу відбулося 134 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 50 атак

Війська РФ за добу здійснили три ракетних і 70 авіаударів, а також понад 100 обстрілів із РСЗВ

Окупанти за добу 349 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Туреччина підтвердила припинення всієї торгівлі з Ізраїлем через війну в Секторі Гази

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА