08:38 27.10.2019

Прокуратура оголосила про підозру колишньому заступнику голови Харківської ОДА

2 хв читати
Прокуратура оголосила про підозру колишньому заступнику голови Харківської ОДА

Колишній заступник голови Харківської обласної державної адміністрації (2015-2019гг) став одним з підозрюваних у справі про розкрадання коштів під час реконструкції очисних споруд Малоданилівської селищної ради, повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

За даними досудового слідства в 2014-2015 роках підозрюваний, який на той час обіймав посаду директора департаменту ХОДА, погодив проектно-кошторисну документацію і прийняв виконані роботи, хоча поставлене фірмою-підрядником обладнання не відповідало технічним стандартам.

"Підприємство-підрядник з метою заволодіння державними коштами здійснило монтаж обладнання, яке не відповідало технічним стандартам, і завищило вартість матеріалів у кілька сотень разів. Загальна сума збитку склала понад 18 млн. грн ... Прокуратурою області встановлено, що до вказаних наслідків привели злочинні дії директора Департаменту, який погодив відповідну проектно-кошторисну документацію і прийняв виконані роботи", - йдеться в повідомленні.

В інформації також зазначається, що обвинувальний акт стосовно посадових осіб підприємства-підрядника за фактом привласнення державних коштів у складі організованої злочинної групи (ч.5 ст.191 КК України) вже направлено до суду.

Як повідомлялося, реконструкція Малоданилівських очисних споруд була розпочата в 2013 році.

Євген Шахненко обіймав посаду заступника Харківської облдержадміністрації в 2015-2019 роках, до цього очолював департамент капітального будівництва ХОДА.

У січні 2017 року прес-служба Генеральної прокуратури України повідомила, що харківські правоохоронці викрили групу в складі чотирьох людей, які протягом 2014-2016 років шляхом зловживання службовим становищем та підробкою офіційних документів заволоділи коштами державного та обласного бюджетів загальною сумою 18 млн. грн, виділених на закупівлю устаткування і виконання робіт з реконструкції очисних споруд каналізації Малоданилівської селищної ради.

Усім чотирьом було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України, і до них застосовано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави розміром від 206 до 400 тис. грн.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

23 червня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Через ракетну атаку РФ оголошено масштабну повітряну тривогу, у Києві працювала ППО

ЄС і Китай планують консультації щодо підвищення ставок європейського ввізного мита на імпорт електромобілів

Окупанти за день здійснили 30 обстрілів прикордоння Сумської області, зафіксовано 91 вибух

Президент Польщі Дуда під час візиту до Китаю обговорить питання безпеки в Європі, зокрема війну в Україні

Окупанти за добу здійснили 3200 обстрілів по території України - Генштаб

Від початку доби відбулося понад 130 бойових зіткнень, на покровському напрямку їхня кількість зросла до 44 - Генштаб

Американський авіаносець "Ейзенхауер", який протистояв атакам хуситів, покине Червоне море

У Черкаській області поліцейські затримали підозрюваного у вбивстві малолітньої дитини

У Харкові вже 54 постраждалих - Синєгубов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА