12:37 24.10.2019

Майже половина українців вважає, що економічний стан у країні за рік не змінився

1 хв читати
Майже половина українців вважає, що економічний стан у країні за рік не змінився

Покращення в економічному становищі в Україні за останні 12 місяців побачили 18% українців, майже половина населення не бачить змін, про що свідчать результати опитування Соціологічної групи "Рейтинг".

Згідно з даними соцдослідження, 18% опитаних вважають, що за останні 12 місяців економічне становище в країні покращилося, 47% говорять, що не змінилося, 29% - стверджують, що ситуація погіршилася. Такі оцінки і щодо фінансового становища сімей: 17% - вважають, що ситуація покращилася, 53% - не побачили зрушень і 30% - сказали про погіршення.

Водночас 45% опитаних вірять, що в наступні 12 місяців економічне становище в Україні покращиться, 26% - вважають, що воно не зміниться, 15% - мають негативні очікування. Ще 15% не змогли відповісти на запитання.

У річній динаміці у всіх сферах помітна позитивна динаміка оцінки. Найбільше позитивних змін опитані побачили в стані доріг - майже 40% відзначили поліпшення. Позитивні зрушення в курсі національної валюти назвали 31% питаних. У ситуації зі свободою слова та демократії поліпшення побачили 23%.

Опитування проводилося 19-22 жовтня. Аудиторія: населення України від 18 років і старше. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Вибіркова сукупність: 2500 респондентів. Метод: особисте формалізоване інтерв'ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше ніж 2,0%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни за добу 19 разів обстріляли Донецьку область - ОВА

Рятувальники ліквідували масштабні загоряння на Сумщині після ворожого обстрілу в суботу

Помірні дощі прийдуть в Україну найближчими днями

Росіяни просунулися на північний захід від Авдіївки після відступу ЗСУ з цього району - ISW

Окупанти в суботу ввечері тричі обстріляли Очаків - ОВА

Сили оборони ліквідували 23 із 24 ворожих ударних дронів

Зеленський у Великодньому зверненні: Ми віримо, що у Бога на плечі - шеврон з українським прапором

Унаслідок ворожої атаки дронів на Харків постраждали п'ятеро дорослих і восьмирічна дитина

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА