19:28 10.10.2019

У США заарештували близьких до Джуліані бізнесменів, які допомагали в справах України

2 хв читати
У США заарештували близьких до Джуліані бізнесменів, які допомагали в справах України

У США за обвинуваченням у порушенні правил фінансування виборчих кампаній заарештували бізнесменів Льва Парнаса та Ігоря Фрумана, яких адвокат президента США Дональда Трампа Рудольф Джуліані називав своїми клієнтами, повідомляє Dow Jones із посиланням на джерела.

У травні цього року Джуліані називав Фрумана та Парнаса - вихідців із колишніх радянських республік - своїми клієнтами. Вони обоє жертвували кошти в кампанії республіканців, зокрема на передвиборну боротьбу Трампа. Крім того, в травні 2018 року вони пожертвували $325 тис. неурядовій організації America First Policies, створеній у 2017 році, щоб пропагувати політику Трампа America First (англ. "Америка передусім").

В обвинувальному висновку також фігурують імена бізнесменів Андрія Кукушкіна, що є вихідцем з України, та Девіда Корреї. Проте Bloomberg не пояснює, чи перебувають вони під вартою нині.

За інформацією Bloomberg, фігурантів справи обвинувачують, зокрема, в наданні неправдивих свідчень працівникам структур, що відстежують пов'язані з виборами порушення, та у фальсифікації даних про себе. Крім того, за версією слідства, вони обходили обмеження на суми, які дозволено жертвувати на політичні кампанії, перераховуючи свої гроші через інших осіб.

Усіх чотирьох також обвинувачують у тому, що вони здійснювали пожертвування в особистих фінансових інтересах, а також в інтересах неназваної офіційної особи з українського керівництва.

В обвинувальному висновку також зазначено, що Парнас і Фруман, які є громадянами США, разом із неназваним американським конгресменом обговорювали можливість зміщення з посади американського посла в Україні в 2018 році. На той час цю посаду обіймала Марі Йованович.

Очікується, що вони постануть перед федеральним судом в Александрії в штаті Вірджинія пізніше в четвер.

Крім того, в травні 2018 року Фруман і Парнас вечеряли з Трампом, а також зустрічалися з його сином Дональдом Трампом-молодшим.

Агентство Associated Press раніше з посиланням на джерела повідомляло, що коло бізнесменів і донорів республіканців розробляло план щодо зміни керівництва української компанії "Нафтогаз", зокрема Парнас і Фруман, а також нафтовий магнат із Бока-Ратона у Флориді Гаррі Саджіант III.

Згідно з планом бізнесменів, гендиректора "Нафтогазу" Андрія Коболєва мали замінити іншим топ-менеджером компанії Андрієм Фаворовим. План був зірваний через програш Петра Порошенка на виборах 2019 року Володимиру Зеленському.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА