08:19 05.10.2019

Грецький прем'єр закликав Туреччину посилити контроль за переміщенням нелегалів в країну

2 хв читати
Грецький прем'єр закликав Туреччину посилити контроль за переміщенням нелегалів в країну

Прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс у п'ятницю закликав владу Туреччини підійти відповідально до контролю за потоком нелегалів в Грецію.

"Туреччина повинна взяти на себе відповідальність ... і контролювати імміграційний потік через Егейське море", - цитують західні ЗМІ слова прем'єра, сказані під час дебатів у парламенті.

За словами Міцотакіса, вперше з 2016 року Греція - серед країн ЄС - стала найбільшим пунктом призначення для біженців, які прибувають до європейських берегів через Туреччину.

Минулого тижня Управління Верховного комісара ООН у справах біженців повідомило, що тільки у вересні в Грецію прибуло 10 258 осіб, і здебільшого це громадяни Афганістану і Сирії. Це найвищий показник з 2016 року, коли набула чинності угода між ЄС і Туреччиною про заходи щодо обмеження припливу біженців в Європу.

Напередодні стало відомо, що Афіни хочуть повернути 10 тис. нелегальних іммігрантів в Туреччину до кінця 2020 року. Всього в Греції проживає близько 70 тис. переважно сирійських біженців.

29 вересня в таборі для біженців "Морія" на острові Лесбос сталася пожежа, яка спровокувала заворушення за участі жителів табору. Поліція застосувала проти натовпу сльозогінний газ. За даними поліції, в результаті пожежі загинули двоє - мати і дитина, а потім ще 17 осіб були поранені.

Табір "Морія" призначений для проживання 3 тис. людей, наразі в ньому перебувають 13 тис. біженців.

За останні три місяці на Лесбос висадилися приблизно 10 тис. нелегалів. ЗМІ зазначають, що це стало найбільшою кількістю прибулих на Лесбос іммігрантів з моменту набуття чинності договору між ЄС і Туреччиною про біженців в 2016 році.

Угода була укладена з метою стримати наплив біженців до країн ЄС. Таким чином, всі нелегали, які після 20 березня 2016 року дісталися з території Туреччини до Греції, повинні бути відправлені назад.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА