07:18 05.10.2019

Чотири людини загинули під час протестів у Багдаді від вогню невідомих снайперів

1 хв читати
Чотири людини загинули під час протестів у Багдаді від вогню невідомих снайперів

Щонайменше чотири людини стали в п'ятницю жертвами невідомих снайперів, які відкрили вогонь під час акцій протесту в Багдаді, повідомляє курдський телеканал "Руда".

Двоє загиблих - співробітники іракських служб безпеки, а ще двоє - мирні жителі.

Тим часом, кількість жертв заворушень досягла 42 осіб. За даними місцевих правозахисників, постраждало 1936 осіб, були затримані 454 учасники протесту, однак 287 з них уже звільнили.

Жителі Іраку виходять на демонстрації проти безробіття, урядової корупції і низької якості суспільних послуг. Багато протестувальників - молодь. Протести відбуваються в Багдаді і на півдні Іраку.

Через протести влада Іраку заблокувала доступ до Інтернету на значній частині території країни, а також ввела комендантську годину. Проте, за даними "Руди", в п'ятницю протести тривали в низці районів Багдада.

У п'ятницю до протестуючих звернувся прем'єр-міністр Іраку Адель Абдул Махді, заявивши, що влада їх чує, і закликав розійтися по домівках.

Також у п'ятницю вперше з моменту початку протестів виступив аятола Алі ас-Сістані - найвпливовіша духовна особа серед іракських шиїтів. Він розкритикував іракську владу і закликав зупинити безлади на вулицях Іраку.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА