07:13 18.09.2019

Прокуратура оскаржує рішення суду відпустити Вілкула і Колеснікова на поруки, наполягає на їх арешті

2 хв читати
Прокуратура оскаржує рішення суду відпустити Вілкула і Колеснікова на поруки, наполягає на їх арешті

Прокуратура Дніпропетровської області оскаржує рішення Жовтневого районного суду м.Дніпро, згідно з яким народні депутати Верховної Ради VIII скликання фракції "Опозиційний блок" Олександр Вілкул та Дмитро Колесніков були відпущені на поруки.

"Прокуратура Дніпропетровської області оскаржує рішення ..., яким колишньому голові Дніпропетровської ОДА і колишньому главі Агентства держмайна (двом екс-нардепам) обрано запобіжний захід у вигляді особистої поруки ... Прокуратура наполягає на обранні зазначеним особам запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою", - повідомляє у вівторок прес-служба прокуратури області.

Як повідомлялося, обом екс-нардепам оголосили підозру 5 вересня, після чого було розпочато їх розшук. Інформації про затримання будь-кого з них відтоді не було.

Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області повідомила, що Колеснікову і Вілкулу були оголошені підозри в скоєнні кримінальних злочинів за ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

Обох фігурантів прокуратура просила заарештувати, але Жовтневий райсуд Дніпра 17 вересня 2019 р вирішив відпустити їх на поруки.

Слідство встановило, що Колесніков, перебуваючи на посаді голови Агентства держмайна України, зробив "певні дії", в результаті чого стало можливим відчуження об'єктів нерухомості - виробничого та лабораторно-побутового корпусу державного підприємства "Науково-дослідний та конструкторсько-технологічний інститут трубної промисловості ім. Осади" в Дніпрі загальною площею майже 7 тис. кв.м, що завдало державі збитків розміром понад 16 млн грн.

Вілкул, перебуваючи на посаді голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації, протягом 2011-2012 рр. видав розпорядження про зміну цільового призначення земельних ділянок площею 21 га нібито з земель запасу с / г призначення (пасовища), а насправді - з земель колективної власності пайовиків двох сільськогосподарських підприємств Нікопольського району. Крім того, він видав розпорядження про зміну цільового використання 23 земельних ділянок загальною площею понад 45 га, які перебували у власності ТОВ "АРТ ЛЕНД", із земель сільськогосподарського призначення на землі промисловості.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА