22:05 31.08.2019

Зеленський: Перший раз дзвонив Путіну на прохання родичів полонених моряків

2 хв читати
Зеленський: Перший раз дзвонив Путіну на прохання родичів полонених моряків

Президент України Володимир Зеленський перший раз подзвонив президенту Російської Федерації Володимиру Путіну на прохання родичів військових моряків, незаконно утримуваних в Росії.

"Я подзвонив йому тому, що я бачив рішення трибуналу міжнародного про повернення наших моряків і кораблів. Я бачу, що всі терміни пройшли і ніхто нам не повертає наших хлопців, я просто зрозумів, що ми не можемо чекати, тому що щодня ми втрачаємо наших людей на фронті і ми втрачаємо можливості впливу на захід з приводу повернення наших моряків ... ", - сказав Зеленський в програмі "100 днів президента", оприлюдненої в суботу ввечері на телеканалі "1 + 1".

Він розповів, що неодноразово зустрічався з родичами моряків і вони говорили: "ніхто, ні адвокати, ні омбудсмени (хоча омбудсмени працюють), ніхто, ні наші міжнародні захисники, нам ніхто не поверне наших дітей, зателефонуйте, будь ласка, Путіну".

За словами Зеленського, він говорив з Путіним 30 хвилин про повернення моряків, про ситуацію на Донбасі.

Президент підкреслив, що інформація, якою володіє він і Путін про ситуацію на Донбасі відрізняються.

Зеленський назвав цю телефонну розмову з Путіним предметною, оскільки було вирішено, "яким чином і в який термін ми повинні повернути наших хлопців".

За його словами під час другої телефонної розмови з Путіним йшлося "про більш уточнені кроки з приводу повернення хлопців і не тільки моряків".

"Друга розмова була більш детальною. Я розумію, що вирішувати всі питання відразу - Донбас, Крим, припинення вогню ... дуже складно і не буде в цьому прогресу, тому я знаю, що треба вирішувати крок за кроком, з конкретними термінами, з конкретною кількістю, з конкретними людьми ", - сказав Зеленський.

Президент також зазначив, що представники попередньої влади "дуже не хотіли допустити" його розмови з президентом РФ.

"Тобто для них - це питання політичне, для мене - людське. Для них - не дай Боже, зараз моряки повернуться в результаті розмови Зеленського з Путіним".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Чернігові в приміщенні банку стався вибух, пошкоджено будівлю

Чергова петиція за припинення зупинки руху наземного транспорту під час повітряних тривог у Києві набрала потрібну кількість голосів

Ворог за добу втратив 1040 осіб

За добу на Харківщині одна загибла, 20 постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

Уночі окупанти пошкодили об'єкт "Укренерго" в Сумській області та призвели до відключення обладнання "Харківобленерго"

Ворожий дрон пошкодив високовольтну лінію електропередач у Червоногригорівській ОТГ

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область

Сили оборони відбили 31 атаку на авдіївському і 36 на бахмутському напрямку, загалом за добу відбулося 125 бойових зіткнень

Росіяни за добу здійснили два ракетних і 120 авіаударів

Російські війська за добу понад 402 рази вдарили по Запорізькій області, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА